T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Novosti

Samoborac dvostruki državni prvak u streličarstvu

Mario Vavro, član Streličarskog kluba Samobor prvak je Hrvatske

Samoborac dvostruki državni prvak u streličarstvu

Član Streličarskog kluba Samobor Mario Vavro nastupio je proteklog vikenda na Prvenstvu Hrvatske u streličarstvu, čiji je domaćin bio Streličarski klub Siscia u Sisku. Streličari iz 19 hrvatskih klubova natjecali su se za titulu prvaka Hrvatske u FIELD streličarstvu. Zahtjevna staza nalazila se na obali Kupe i unutrašnjosti sisačkog Starog grada.

Natjecanje se odvijalo u dva dijela. U prvom se pucalo na nepoznate daljine. Mario Vavro nastupio je u kategoriji seniora sa složenim lukom, gdje je branio titulu prvaka Hrvatske osvojenu 2016. godine. Nakon prvog dijela Vavro je bio u vodstvu, a svoju kvalitetu potvrdio je i rezultatom u drugom dijelu natjecanja na poznate daljine te je s ukupno pogođenih 399 krugova osvojio titulu prvaka Hrvatske u FIELD streličarstvu za 2017. godinu.

Vavri je to druga ovogodišnja titula državnog prvaka, jer je već postao i prvak u dvoranskom streličarstvu. Predstoji mu još i Prvenstvo Hrvatske u vanjskom streličarstvu te lov na trostruku titulu državnog prvaka. Vavro je ujedno jedini senior koji je postigao normu za sudjelovanje na Europskom FIELD prvenstvu.

Objavljeno: 01.08.2017.