T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Novosti

Samoborci na kraju podigli pehar

NK Samobor pobjednik Kupa Nogometnog središta Samobor

Nakon osvajanja naslova prvaka JŽNL i ostvarenog pobjedonosnog niza u kupu NSZŽ, došlo je na red i osvajanje pehara kao najbolje momčadi na razini NSS-a. U srazu s aktualnim četvrtoligašem Savom iz susjednog Strmca ostvarena je pobjeda pa se tako veliki prijelazni pehar zasluženo našao u rukama momčadi Samobora.

Što se igre tiče, nije Sava bila podređena. U prvom dijelu bilo je nekoliko prilika, kada se barvuroznim obranama ponovno istaknuo vratar domaćina Štefković. Tako je u 16. minuti sam na Štefkovića išao Držić, ali je domaći vratar uspio obraniti gotovo nemoguće. Imala je Sava u tim trenucima igračku dominaciju, a Samobor kao da se tražio. No, vrlo brzo se i pronašao pa je tako najbolji strijelac momčadi Željko Štulec bio na pravom mjestu u 31. minuti za 1:0. Samo pet minuta kasnije kao da je sve riješeno. Jedna kontra domaćina, pravovremeno utrčavanje Grgečića, i to je 2:0.

Imali su i gosti prilike, ali sve je to neutralizirao zadnji red domaćina. U drugih 45 minuta vidjelo se dosta toga dobroga, ali nakon isključenja Crnkovića sve se svelo na to da momčad gostiju ne primi još koji pogodak. No, bilo je prilika i za Savu.

Sudac: Cikojević (Sveta Nedelja); pomoćnici: Kupres i Rešetar

Strijelci: 1:0 Štulec (31), 2:0 Grgečić (36)

Samobor: Štefković, Lovrić, Ibrahimović, Vujić (od 75. Ivančević), Ivkovčić, Makarun, Štulec (od 75. Kotarski), Brčić, Guliš, Krajačić (od 67. Severec), Grgečić (od 56. Bišćan)

Trener: Franjo Pužin

Sava (S): Kavčić, Jakovljević (od 89. Motočić), Novoselec, Čule (od 89. Gajger), Petravić, (od 75. Čačić), Crnković, Držić, Mršić (od 83. Dundović), Maruna, Horvatinec, Moštak

Trener: Dražen Bobinac

Crveni karton: Crnković (77. – 2. žuti)

Igrač utakmice: Filip Štefković

Objavljeno: 17.06.2021.