T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Novosti

Samoborci opet najuspješniji

Ekipno prvenstvo Hrvatske za kadete, juniore i seniore i prvenstvo Hrvatske u katama za uzrast kadeta i starije

U nedjelju, 17. prosinca, u školskoj sportskoj dvorani Prirodoslovne škole Vladimira Preloga u Zagrebu održano je ekipno prvenstvo Hrvatske za kadete, juniore i seniore te prvenstvo Hrvatske u katama za uzrast kadeta i starije.

Seniorke Karate kluba Samobora u sastavu Ana i Maja Lenard, Ivana Bebek i Silvija Buzaljko stale su na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja osvojivši titulu ekipnih prvakinja Hrvatske. 
Djevojke su s tri briljantne pobjede (Hercegovina Zagreb, Student Zagreb, CroHerc Makarska) potpuno zasluženo osvojile prvo mjesto te tim rezultatom  na najbolji mogući način zaokružile sportsku 2017. godinu. 
Drugo ekipno zlato samoborskom klubu su donijeli kadeti u sastavu Jurica Runtas, Dario Szel, Dino Šimunec i Mislav Blažeković. Iako su tek nedavno postali kadeti, dečki su pokazali veliku zrelost i borbenost te s četiri fenomenalne pobjede (Velika Gorica, Metković, Zanshin Split, Opatija) okrunili svoju vrlo uspješnu godinu te najavili sjajnu karate budućnost. 
Treću ekipnu medalju samoborskom klubu, onu brončanog sjaja, donijele su kadetkinje u sastavu Paula Šogorić, Lucija Hodak i Magdalena Šuflaj, čime su sebi i klubu osigurale predivan dar na kraju godine. 
U konkurenciji kata samoborska kata heroina Lucija Gečević je u konkurenciji mlađih seniorki osigurala finale, gdje je izgubila od starije i iskusnije, ali ne i bolje suparnice. Lucija je i u uzrasnoj kategoriji juniorki bila briljantna te se okitila brončanim odličjem i tako još jednom dokazala visoku sportsku kvalitetu. 

Potrebno je spomenuti da je na ljestvici uspješnosti ovog prvenstva Hrvatske Karate klub Samobor zauzeo prvo mjesto, što je itekako hvalevrijedan uspjeh.
Ovim prvenstvom Hrvatske završila je još jedna uspješna karate natjecateljska godina te se nakon božićno-novogodišnjih blagadana kreće u nove sportske pobjede u 2018. godini. 
Da će i ona biti uspješna, ne treba sumnjati!

 

Objavljeno: 18.12.2017.