T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Grad

Škola trčanja Samobor

Počinju upisi u 6. generaciju Škole trčanja Samobor

Klub cestovnog i planinskog trčanja Samobor i ove godine organizira Školu trčanja koja počinje 22. ožujka, a završava organiziranim odlaskom na utrku u Ljubljani krajem listopada. 

Škola trčanja namijenjena je potpunim početnicima kao i rekreativcima koji već imaju nekog iskustva u trčanju, ali nikad nisu sustavno i organizirano trenirali pa bi uz stručnu pomoć htjeli podići svoje trčanje na višu razinu ili se pripremiti za svoju prvu utrku.

Škole trčanja jako su popularne i ima ih nekoliko u Zagrebu, kao i ostalim gradovima Hrvatske, no Klub cestovnog i planinskog trčanja Samobor provodi jedinu organiziranu Školu u Samoboru. Ono po čemu se Škola ističe je stručan i kvalitetan program treninga koji provode voditelji grupa s velikim iskustvom u sportu, rekreaciji, ali i edukaciji.

Treninzi Škole trčanja Samobor u proljetnim i ljetnim mjesecima održavaju se na atletskom stadionu u Bivšoj vojarni Taborec, kao i u parku Anindol, iznad Vugrinščaka. 
Ove godine Škola trčanja započinje uvodnim sastankom 22. ožujka (petak) te će se održati tri inicijalna treninga nakon toga (ponedjeljak, 25. ožujka, srijeda, 27. ožujka i petak, 29. ožujka). 

Treninzi škole trčanja službeno započinju u ponedjeljak, 1. travnja i održavat će se svaki tjedan do kraja listopada, ponedjeljkom, srijedom i petkom u 19:00 sati.

Osim treninga, povremeno će se održavati i predavanja kako bi polaznici dobili potrebno znanje o trčanju, opremi, ozljedama, ishrani i sl.

Polaznici škole trčanja će nakon uvodna 3 treninga biti podijeljeni u nekoliko grupa, ovisno o broju polaznika, a grupe će biti formirane nakon inicijalnog testiranja. 

CILJ: Glavni cilj škole trčanja je od netrkača napraviti trkače koji će kroz nekoliko mjeseci doći do mogućnosti kontinuiranog i na taj način napraviti dobru podlogu za nastavak rekreativnog trčanja i kasniji eventualni odlazak na utrke. 

„Koliko ste puta rekli, “Od SUTRA počinjem trčati”? A to sutra nikako da stigne! 
Ne čekajte ni dana više, upišite se u Školu trčanja već danas!“, poručuju organizatori. 

Prijavni obrazac nalazi se na linku, a sve obavijesti šalju se e-mailom. 

Više informacija na: skolatrcanja@kciptsamobor.hr, Facebook stranici Škola trčanja Samobor ili web stranici Kluba. 

Objavljeno: 18.02.2019.