T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Sportska događanja

Sportski susreti Samobora i Brežica

U sportskom duhu i dobroj zabavi okončani još jedni susreti susjednih gradova

Sportski susreti Samobora i Brežica

U sklopu proslave Dana Grada Samobora u četvrtak 19. 10. 2017. održali su se  tradicionalni susreti između sportskih klubova grada Samobora i susjednih Brežica.

Rezultatski u konačnom i ukupnom ishodu svih odigranih utakmica u tenisu, stolnom tenisu, nogometu, košarci i rukometu rezultat je bio povoljniji za ekipe iz Samobora koje su pobijedile u četiri susreta, a jedan je odigran neodlučeno. Na terenima TK Samobor 1890 odigrano je 8 teniskih mečeva od čega 6 singla i 2 meča parova. U pravom prijateljskom ozračju rezultat je završio pobjedom Samoboraca 5 : 3. U nogometnoj utakmici mladih nogometaša U-13, na nogometnom stadionu NK Sambora, ove godine prijateljski su podijeljeni bodovi i utakmica je završila neodlučeno 1 : 1. Stolnoteniski susret odigran je u dvorani Synergia Samobor, a nakon 10 ukupno odigranih partija u potpunosti bolji su bili domaćini STK Samobora rezultatom 9 : 1. Po prvi puta u sportskoj dvorani u Rudama odigrana je utakmica između mladih rukometaša Brežica i Rudara 2004. godišta. Pobjedu su ovaj put odnijeli domaćini pobjedivši ekipu Brežica rezultatom 38 : 18. Veterani Košarkaškog kluba Brežice prvi dio košarkaških susreta  su bili dominantniji, ali u drugom dijelu utakmice domaćini se bude i na kraju  pobjeđuju kolege iz Brežica rezultatom 76 : 64. Na kraju rezultat nije niti bitan u ovim prijateljskim susretima koji će ponovo održati za tjedan dana, 25. listopada 2017. uzvratno u Brežicama.

Ovo tradicionalno okupljanju sportaša Grada Samobora i Općine Brežice u nekoliko sportskih disciplina, koje traje 50-ak godina, posljednjih 20 organiziraju i njeguju Samoborski športski savez i Športna zveza Brežice.
Počeci tih sportskih događaja datiraju iz daleke 1962. godine, kada su ti susreti imali oblih radničkih sportskih igara i sastanaka sindikata. Nakon višegodišnje pauze zbog raspada Jugoslavije i rata u Hrvatskoj ponovo su uspostavljeni kontakti  i započela su  sportska događaja u obliku sportskih susreta u 2000. godini.

Objavljeno: 20.10.2017.