T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Novosti

Više od dvije tisuće karateka na Grand prixu Croatia!

U petak započinje Grand prix Croatia u Samoboru.

Više od dvije tisuće karateka na Grand prixu Croatia!

U Samoboru se će se od 17. do 19. siječnja održati 29. po redu tradicionalni, međunarodni karate turnir GRAND PRIX CROATIA pod pokroviteljstvom Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Samobora.

Tehnički organizator ovog uglednog i prestižnog natjecanja je  Karate klub Samobor, a suorganizatori su Grad Samobor te naravno,  kao i svake godine do sada, Hrvatski karate savez.

Sponzori i partneri ovog veličanstvenog međunarodnog turnira su Funda, Anindol, Pride, Sportski objekti Samobor, Cambium Networks, Marmi Media, Vivatip, Središnji državni ured za šport i Hrvatska turistička zajednica.
Medijski pokrovitelji su Radio Samobor, CRO Ring i Glasnik Samobora i Svete Nedelje.

Turnir i ove godine traje tri dana, tako da je petak predviđen za natjecanje kadetkinja i kadeta u borbama, subota za juniorke, juniore, mlađe seniorke i mlađe seniore u borbama, te seniore open u borbama kao i seniorke i seniore u katama.

Nedjelja je natjecateljski dan predviđen za nastup mlađih uzrasnih kategorija u katama i borbama, te kadete, juniore, mlađe seniore i sportaše sa zdravstvenim poteškoćama u katama.

Kroz tri dana turnira na samoborskim tatamijima će nastupiti 2047 natjecateljki i natjecatelja iz 24 države (Hrvatska, Azerbajđan, Bjelorusija, Bugarska, Crna Gora, Indija, Češka, Moldavija, Rusija, Slovačka, Italija, Mađarska, Pakistan, Turska, Srbija, Slovenija, BiH, Njemačka, Ukrajina, Izrael, Kosovo, Norveška, Makedonija, Danska)

U najatraktivnijoj muškoj seniorskoj kategoriji, u kojoj se dodjeljuje bogati nagradni fond, prijavljeno je 46  natjecatelja, a među njima je i nekoliko velikih imena  iz svijeta svjetskog karatea. Najveće ime svakako je hrvatski reprezentativac Ivan Kvesić, aktualni prvak svijeta. Upravo on i brani titulu najboljeg s prošlogodišnjeg izdanja Grand Prixa  kada je pobjedom osigurao nagradu od 2000 EUR-a.

Iznenađenja su dakako moguća i puno toga će ovisiti o trenutnoj formi i o raspoloživosti boraca na sam dan turnira.
Svi prijavljeni u open kategoriji itekako zaslužuju pozornost, a njihova kvaliteta je jamstvo vrlo atraktivnih i neizvjesnih borbi.

Najbolji u otvorenoj kategoriji osvaja 2000 EUR-a, drugoplasirani  500 EUR-a i sedmodnevno ljetovanje u apartmanima Funda na Šolti, trećeplasirani  500 EUR-a, dok će četvrtoplasiranome pripasti 250 EUR-a.

Sve dobne i težinske kategorije su dobro popunjene tako da će biti vrlo teško doći do odličja na 29. Grand Prixu Croatia, a u konkurenciji kadeta, juniora i mlađih seniora prijavljen je niz aktualnih medaljaša s najvećih karate smotri, svjetskih i europskih prvenstava.

Kadetima, juniorima i mlađim seniorima ovaj je turnir zadnja provjera pred prvenstvo Europe koje se održava u Budimpešti od 06. do 09. veljače 2020.

Potrebno je svakako spomenuti da su u programu turnira osmu godinu za redom i sportaši s posebnim potrebama koji će nastupiti u katama, u nedjelju u 12:30 sati.

PROGRAM NATJECANJA NA OVOGODIŠNJEM GRAND PRIXU CROATIA:

Petak, 17. siječnja

15:00  –  BORBE kadeti

 

Subota, 18. siječnja

09:00 – BORBE Seniori U21

12:00 – BORBE Juniori

15:30 – BORBE Seniori Open

KATE Seniori

19:30 – Svečano otvaranje

19:45 – Finalna natjecanja:

BORBE U21muški/žene

FINALE

KATE seniori muški/žene

BORBE seniori OPEN

za 3. mjesto

i FINALE

20:45          Proglašenje pobjednika

 

Nedjelja, 19. siječnja

09:00 – 14:30

KATE POJEDINAČNO I EKIPNO

(mlađe uzrasne kategorije, kadeti,juniori,U21,osobe s posebnim potrebama)

14:30 – 19:00

BORBE POJEDINAČNO

(mlađe uzrasne kategorije -od 10 do 14 godina )

 

Objavljeno: 16.01.2020.