Grad Samobor

192. Samoborski fašnik

Samoborski fašnik, najstarija i najveća pokladna svečanost u ovom dijelu Europe, svoje će 192. izdanje predstaviti od 2. do 13. veljače 2018. godine.

U dva vikenda i na pokladni utorak Slobodne Fašničke Republike na svoje će doći maškare svih uzrasta.

Centralna mjesta fašničkih događanja i ove su godine Trg kralja Tomislava, Trg Matice hrvatske, Kleščićeva ulica i trg kod pošte. Uz bogat zabavni program, i ove nas godine očekuju ETNOcest s taborima mjesnih odbora, SRAKAfest, SRAKOtrk te mnoštvo dječjih programa. U svakodnevnim događanjima od jutra do kasnih sati glavnom će pozornicom proći preko 4.500 izvođača: 3300 djece u povorkama, plesne grupe, zborovi, članovi mjesnih odbora s 15-ak alegorijskih kola, 500 karnevalista iz Hrvatske i inozemstva te mnoštvo raznih izvođača.

Posjetitelje će uveseljavati stalni fašnički likovi - Princ, Sraka, Sudec i Fiškal, koji će bez dlake na jeziku, komentirati aktualne društvene teme i zafrkavati se s maškarama. Najmaštovitije maske očekuju vrijedne nagrade, a svi detalji o načinu sudjelovanja te fašničkom programu bit će uskoro objavljeni.

Potrebno je samo u kalendaru zaokružiti vikende od 2. do 13. veljače i sjetiti se stare samoborske: Bedaki noriju svaki dan, a pametni samo na fašnik!