Grad Samobor

Događanja

Bliži se 192. Samoborski fašnik

Photo: Edin Tuzlak
09.01.
2018.

Samoborska fašnička vlada intenzivno se priprema za preuzimanje vlasti u gradu, i dvotjedno ludovanje bez granica i kočnica.

Pojačanim aktivnostima fašničke diplomacije stvara se plodno tlo za nove fašničke spelancije na 192. Samoborskom fašniku, koji će se odvijati između 2. i 13. veljače pod sloganom “Sve operi na Srakinoj rivijeri”. 

Kao i prijašnjih godina, glavna pozornica nalazit će se na Trgu Fašničkih velikana, dok će program za najmlađe biti organiziran na Trgu Srakinih mališana. U sklopu 192. Samoborskog fašnika sudjelovat će 7 mjesnih odbora, više od 2500 djevojčica i dječaka samoborskih škola i vrtića, brojne gostujuće maskirane skupine te velike povorke maskiranih posjetitelja koji Samoborskom fašniku uvijek daju posebnu draž.

Vraćena prošle godine, nakon kratkog izbivanja, ponovo je nezaobilazna i Fašnička putovnica, namijenjena samo “najhrabrijim” gostima Samoborskog fašnika, koja će i ove godine donijeti vrijedne nagrade. U znaku velikih povrataka, tu je i mlađim Samoborcima dobro poznata Halternativa koja će se odvijati u Centru za mlade, Bunkeru.

Kao i svake godine i ovogodišnji fašnički dani proteći će uz odličan zabavni program koji će 2. veljače koncertom otvoriti grupa Crvena jabuka. Odmah nakon njih, 3. veljače, fašnički trg “zapalit” će grupa Vatra. Vikend potom, 9. veljače, Samoborce će zabavljati Slavonske lole, 10. veljače rezerviran je za Klapu Intrade, dok će Tonyju Cetinskom pripasti čast da uz vatromet i spaljivanje princa Fašnika 13. veljače zatvori ovaj najveći fašnički festival.

192. izdanje Samoborskog fašnika pratite na www.fasnik.com.