T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo

Noć knjige

Noć knjige jedna je od onih manifestacija koju u našoj Gradskoj knjižnici svakako treba posjetiti i u njoj sudjelovati, jer iz godine u godinu nudi sve bolji i zanimljiviji program. 

U toj čarobnoj noći Knjižnica postaje središte događanja, nudeći pregršt programa za svoje vjerne čitatelje. 

Osobita pozornost posvećuje se radu s djecom koju se i ovom prigodom uči vrijednostima čitanja, usvajanja znanja iz knjiga i upoznavanja samoborske kulture i tradicije.

Noć knjige

Manifestacija Noć knjige pokrenuta je 2012. godine na inicijativu Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore i udruge Knjižni blok, kojima su se u organizaciji pridružili Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika - ZANA te portal za knjigu i kulturu Moderna vremena.

Ovo je datum kad se slavi radost čitanja knjiga, te druženje uz knjigu i čitanje. Tijekom Noći knjige obilježavaju se dva značajna datuma: Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dan hrvatske knjige (22. travnja).

Uz promicanje knjige, kulture čitanja, prevođenja, izdavaštva, knjižnica, autora i čitatelja, ovakav događaj omogućuje i bolje povezivanje institucija, organizacija te tvrtki koje se bave knjigom.

Gradska knjižnica samobor svake se godine uključuje u ovu manifestaciju s događanjima koja su drugačija nego ona tijekom godine.