Grad Samobor

Događanja

Od urbanog Božića do očuvanja tradicije

Od urbanog Božića do očuvanja tradicije
06.12.
2018.

Uskoro počinju Božićni sajam, božićna furka i špelunkica.

Od 14. do 30. prosinca na središnjem samoborskom trgu održava se 13. Samoborski božićni sajam, prepoznatljiv po svojoj ponudi autohtonih samoborskih proizvoda. Licitari, suveniri, nakit, med, kolači, bermet, kupinovo vino, rakije i likeri, božićni pokloni i ukrasi te niz prigodnih poklona naći će se u 18 kućica na Trgu kralja Tomislava, a Samoborci i posjetitelji moći će ovdje uživati i u blagdanskoj gastro ponudi, Češnofki To Go i Šnofku i kuhanom vinu.

Vikend 15. i 16. prosinca rezerviran je za urbani Božić, samoborsku božićnu furku u organizaciji Kluba poduzetnica Samobor, koja će predstaviti samoborsku kreativnu scenu u božićnoj kupoli koja će za ovu prigodu poprimiti “Frozen” oblik. Očekuju vas brojne radionice izrade prigodnih dekoracija i poklona, pričaonice,  glazba od gospela, gitara do rock plesnjaka, športiranje na otvorenom… dok će se u subotu, 15. prosinca odigrati i božićni 2cv Meeting gdje će Udruga 2cv Samobor predstaviti svoje Djede Mrazove u spačekima. Božićna kupola 18. prosinca postaje špelunkica i otvara vrata svima željnima božićnih i drugih prigodnih priča, predstava, radionica i plesova i ne zatvara ih sve do nedjelje, 30. prosinca.

Već od 22. prosinca Samoborci i njihovi gosti uživat će u tradicionalnim božićnim običajima i zabavnom programu. Tako će udruga Etno fletno pripremiti božićni etno - gastro program čuvajući tako stare običaje samoborskog kraja, a kako ukrasiti licitare i izraditi „kinč“ moći će se naučiti u popratnim radionicama. Neće nedostajati niti predstava i priča za djecu, tamburaša, urbane glazbe, a Djed Božićnjak i vilenjak Zvonček osim što će uveličati Badnjak, dovoze i veliko iznenađenje: Samoborsku strijelu, mini božićni vlakić za djecu.

Ovaj bogati program završava dvostrukim dočekom Nove godine, onim u podne kada će nas zabavljati Giuliano, te naravno u ponoć, uz zabavnu glazbu Falset benda i veliki vatromet pirotehnike Mirnovec.