Grad Samobor

Novosti

XCO Samobor i privremena regulacija prometa

XCO Samobor i privremena regulacija prometa
12.06.
2018.

Sve je spremno za 25. izdanje međunarodne brdsko biciklističke utrke XCO Samobor 2018. UCI Class 1.

Sve je spremno za 25. izdanje međunarodne brdsko biciklističke utrke u olimpijskoj disciplini cross-country – XCO Samobor 2018. UCI Class 1 koja se održava u nedjelju, 17. lipnja na atraktivnoj stazi na području Park šume Tepec, u organizaciji Brdsko biciklističkog kluba Šišmiš. Start i cilj utrke je na glavnom samoborskom trgu, Trgu kralja Tomislava, prema sljedećem rasporedu: u 9 sati startat će utrke kategorija do 11 i do 13 godina, u 10 utrke kategorija do 15 godina starosti, u 11 sati utrke kategorija kadeti, veterani i rekreativci, u 13 sati počinje najatraktivniji dio utrke gdje će se natjecati juniori i biciklisti kategorije elite, u 15:30 vozit će se utrke kategorija do 7 i do 9 godina starosti natjecatelja, a u 16:30 sati bit će proglašenje pobjednika. Propozicije utrke preuzmite ovdje: BBK ŠIŠMIŠ 25. XCO SAMOBOR 2018.

Kako bi se ovakva utrka mogla održati, na ponos Samobora i svih Samoboraca, nužno je uspostaviti posebnu regulaciju prometa koja će jamčiti sigurnost sudionika, a bit će uspostavljena kako slijedi:
u vremenu od 8 do 17 sati za sav promet biti će zatvoren glavni gradski trg - Trg kralja Tomislava te ulica Svete Ane od Trga kralja Tomislava do Jurjevske ulice i cijela Jurjevska ulica. Također, za sav promet osim za potrebe stanara biti će zatvorene sljedeće ulice:

  • Livadićeva ulica od Obrtničke ulice do Trga kralja Tomislava
  • Perkovčeva ulica od Langove ulice do Trga kralja Tomislava
  • Šmidhenova ulica (od Trga kralja Tomislava do Obrtničke ulice)
  • Ulica svete Ane

Iz Brdsko biciklističkog kluba Šišmiš obaviještavaju građane da će najlakši pristup do crkve svete Anastazije automobilom biti Ulicom svete Ane iz ulice Franza Liszta te mole građane za strpljenje i razumijevanje kao i pridržavanje uputa privremene regulacije prometa.