Grad Samobor

Samoborska glazbena jesen

Samoborska glazbena jesen

Svake godine, kad jesen zakuca na vrata, ona to u Samoboru radi u ritmu Samoborske glazbene jeseni. Jedan od najuglednijih festivala klasične glazbe u Hrvatskoj, Samoborska glazbena jesen još od 1976. godine u Samoboru okuplja vrhunske strane i domaće klasičare koji iz godine u godinu dokazuju da u ovom gradu postoji snažna jezgra zaljubljenika u glazbu kao univerzalni jezik sporazumijevanja.

I ne samo to, nego i entuzijasta koji rade na poticanju mladih glazbenika, budućih zvijezda svjetskih podija jer su kroz Samoborsku glazbenu jesen izniknula i dva vrijedna natjecanja: Međunarodno natjecanje mladih glazbenika Ferdo Livadić i Međunarodno skladateljsko natjecanje New Note. Tako je Samoborska glazbena jesen postala ne samo poligon za uživanje u virtuoznosti svjetskih i domaćih glazbenika, nego i rasadnik talenta, odskočna daska za glazbene karijere.

Ne čudi zato da samoborski festival nosi prestižnu EFFE titulu koju dodjeljuje Europsko udruženje festivala, kao niti to da Samoborka glazbena jesen njeguje čvrste i prijateljske odnose s izvođačima koji joj se iznova vraćaju i time pružaju garanciju sjajnih izvedbi i koncerata svake godine kad jesen zakuca na vrata.

Više: www.samobor-festival.com