Grad Samobor

Samoborska glazbena jesen

Jedan od najuglednijih festivala klasične glazbe u Hrvatskoj.

Samoborska glazbena jesen

Samoborska glazbena jesen jedan je od najuglednijih festivala klasične glazbe u Hrvatskoj. Već treću godinu zaredom nosi prestižnu EFFE titulu koju dodjeljuje Evropsko udruženje festivala. EFFE  label dodjeljuje se festivalima koji zadovoljavaju visoke umjetničke kriterije s značajnim utjecajem kako na lokalnoj, tako i na nacionalnoj i internacionalnoj razini.

Jedinstvena atmosfera i duboka predanost najvišim umjetničkim standardima glazbene interpretacije uvijek je dobra pozivnica publici i posjetiteljima Samoborske glazbene jeseni.  Prepoznatljiv Festival koji njeguje čvrste i prijateljske odnose s izvođačima pruža garanciju sjajnih izvedbi i koncerata, a umjetnici, kao i publika, to iz godine u godinu nagrađuju.

Od prvih koncerata, davne 1976. godine, na Samoborskoj glazbenoj jeseni nastupali su samo vrhunski strani i domaći glazbenici, a tijekom godina i svesrdnim zalaganjem organizatora, program se je sve kvalitetnije razvijao, čemu svjedoči i pokroviteljstvo Ministarstva kulture RH.