T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Odrasli

Ekološka proizvodnja voća

PRIJAVE U TIJEKU!

Ekološka proizvodnja voća

Termin održavanja

Cijena

€1221,35

Program za stjecanje mikrokvalifikacije ekološka proizvodnja voća

ZATRAŽI VAUČER ZA OBRAZOVANJE U POU SAMOBOR TE UPIŠI EDUKACIJU POTPUNO BESPLATNO!

Vaučer za naš program možete zatražiti na linku:
https://vauceri.hzz.hr/katalog-vjestina/programi/ekoloska-proizvodnja-voca/

Upiti i informacije na:
pou.obrazovanje@samobor.hr
091 3360 113
091 3360 107
091 3360 199

Vrsta programa: osposobljavanje
Opseg programa: 5 CSVET
Uvjeti upisa u program: 
posjedovanje prethodne kvalifikacije na razini 1 (završena osnovna škola)
navršenih 18 godina
liječnička svjedodžba medicine rada
Trajanje programa: 225 sati
Od toga:
Teorijske nastave: 80 sati
Praktične nastave: 120 sati
Samostalnog rada: 25 sati

Isprava koju polaznika dobiva:
Uvjerenje o osposobljavanju za stjecanje mikrokvalifikacije ekološka proizvodnja voća

Sadržaj programa:
1. MODUL - osnove voćarstva
Osnove uzgoja voćnih vrsta
Primjena uzgojnih zahvata u voćarstvu

2. MODUL - ekološko voćarstvo
Ekološka proizvodnja u voćarstvu
Ekološka zaštita u voćarstvu

3.MODUL - berba i skladištenje voća
Berba i skladištenje voća

Kompetencije koje se stječu programom:

  • odabrati odgovarajuće vrste i sorte za uzgoj procjenjujući otpornost na bolesti i štetnike
  • primijeniti agrotehničke zahvate tijekom uzgoja poljoprivrednih kultura na otvorenom u konvencionalnoj, integriranoj i ekološkoj poljoprivrednoj proizvodnji
  • koristiti vrtni i ručni alat poštujući mjere zaštite pri radu
  • provoditi proces biljne proizvodnje kontinuirano prema pravilima struke na konvencionalan i/ili ekološki način samostalno i u timu
  • prepoznati korove u usjevu/nasadima
  • prepoznati bolesti na biljkama
  • prepoznati štetnike na biljkama
  • razlikovati mjere ekološke zaštite bilja
  • primijeniti ekološke pripravke u zaštiti bilja
  • procijeniti stanje kultura za određivanje vremena za žetvu i/ili berbu
  • odrediti vrijeme berbe određivanjem zrelosti plodova i planirati skladištenje uroda
  • odabrati prikladan način berbe plodova i izvršiti ručnu ili strojnu berbu voća ili grožđa
  • kontrolirati uskladištene poljoprivredne proizvode biljnog podrijetla
  • pripremiti higijenske i mikroklimatske uvjete skladišnog prostora biljnog podrijetla

 

Trajanje edukacije

225 sati

Mjesto održavanja

Pučko otvoreno učilište Samobor OPG s kojim POU Samobor ima potpisan ugovor Pokušalište POU Samobor