T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo

Komunalno

Komunalne obavijesti

Redovan odvoz otpada na Sveta tri kralja

Na blagdan Sveta tri kralja, u četvrtak 6.1.2022. godine, trgovačko društvo Komunalac d.o.o. odvozit će otpad po redovnom rasporedu odvoza.

Pokaži

Privremena regulacija prometa

Zbog sanacije propuštanja u Preradovićevoj ulici ispred kućnog broja 12 Energo metan će danas 29.12.2021. izvoditi sanaciju, te će promet u periodu od 9:00 – 15:30 teći jednim kolničkim trakom naizmjenično.

Pokaži

Obvezna zimska oprema

Upozoravamo da je zbog zimskih uvjeta na cestama na području Grada Samobora obvezno korištenje zimske opreme! Molimo građane da se bez zimske opreme ne uključuju u promet zbog vlastite sigurnosti i sigurnosti drugih sudionika u prometu

Pokaži

Zamjenski termin odvoza za 18.11.2021.

Na Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, u četvrtak 18.11.2021. godine Komunalac d.o.o. neće sakupljati miješani komunalni otpad, biootpad, papir, plastiku i metal. Zamjenski termin odvoza za sve vrste otpada bit će u subotu 20.11.2021. godine.

Pokaži

Privremena regulacija prometa

U srijedu i četvrtak, 10. i 11. studenog 2021. radnici Odvodnje Samobor sanirat će sustav javne odvodnje u Ulici Pušine u Samoboru. Za vrijeme izvođenja radova promet će se odvijati jednim prometnim trakom naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Pokaži

Zamjenski termin odvoza miješanog komunalnog otpada za 1.11.2021.

Na blagdan Svih svetih, u ponedjeljak 1.11.2021. godine Komunalac d.o.o. neće sakupljati miješani komunalni otpad. Zamjenski termin odvoza bit će u subotu 30.10.2021. godine.

Pokaži

Vježba evakuacije i spašavanja na Autobusnom kolodvoru

Obavještavamo građane da će se u utorak 26.10.2021. godine u 12 sati u objektu Autobusnog kolodvora Samobor održati vježba evakuacije i spašavanja za radnike Komunalca i korisnike poslovnih prostora.
Molimo građane, koji se u tom vremenu zateknu na Autobusnom kolodvoru, za suradnju u provođenju vježbe.

Pokaži

10. larvicidni tretman suzbijanja komaraca

Obavještavamo građane da će tvrtka Zagrebački ekološko sanitacijski higijenski servis d.o.o. iz Zagreba u srijedu 15.9.2021. godine te u četvrtak 16.9.2021. godine obavljati larvicidni tretman suzbijanja komaraca uz potoke i vode stajačice na području Grada Samobora. Postavljanjem granula u vode stajačice suzbijaju se ličinke komaraca, a larvicidni tretman nije štetan za ljude, biljke i životinje.

Pokaži

9. larvicidni tretman suzbijanja komaraca

Obavještavamo građane da će tvrtka Zagrebački ekološko sanitacijski higijenski servis d.o.o. iz Zagreba u srijedu 8.9.2021. godine te u četvrtak 9.9.2021. godine obavljati larvicidni tretman suzbijanja komaraca uz potoke i vode stajačice na području Grada Samobora. Postavljanjem granula u vode stajačice suzbijaju se ličinke komaraca, a larvicidni tretman nije štetan za ljude, biljke i životinje. U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta, tretmani će biti odgođeni za sljedeći dan.

Pokaži

4. adulticidni tretman suzbijanja komaraca

Obavještavamo građane da će tvrtka Zagrebački ekološko sanitacijski higijenski servis d.o.o. iz Zagreba u četvrtak 2.9.2021. i petak 3.9.2021. godine u vremenu od 4:30 do 7:00 sati provoditi mjeru suzbijanja letećih jedinki komaraca – adulticidni tretman (zamagljivanje) na području Grada Samobora. Tretiranje će se provoditi prema sljedećem rasporedu: 2.9.2021. – kanal uz prometnicu + kanal uz staru prugu u Domaslovcu, kanali u Perivoju, Kolokočevcu, Bobovici, Trebež/Vrbovec - obalni pojas, potoci i močvarišta uz potok Gradnu (cijeli vodotok kroz grad – Šetalište uz mlinove, Šetališta F. Tuđmana, park Vugrinščak), šoderice (obalni pojas – Otok/Savrščak), kanal u Molvicama, jezera (obalni pojas) u Bobovici, kanal u vojarni, vodotoci – Gradna + Rudarska Gradna, Mala Rakovica, Rudarska Draga, Hamor, kanal u Rakovom potoku, nizovi živice kroz grad, nizovi grmolikog raslinja te rubovi šuma na svim navedenim lokacijama sa posebnim osvrtom na zapuštene građevine. 3.9.2021. – močvarište i potok u Lugu Samoborskom (u blizini crkve), od ulice Ivice Sudnika prema Mirnovcu, kanal uz Ulicu grada Wirgesa, Petkov breg, zapuštene građevine u gradu – Šmidhenova/Matoševa, zapušteni prostor kod ŽUC-a, stara škola na trgu, tzv Čačićevi stanovi, zapuštena motokros staza pored nogometnog igrališta, ulaz u Rude (Rude 76), naselje Medsave, Otruševec, Giznik, nizovi živice kroz grad, nizovi grmolikog raslinja te rubovi šuma na svim navedenim lokacijama sa posebnim osvrtom na zapuštene građevine. Upozoravamo pčelare da na vrijeme uklone košnice s pčelama, a građane da se u razdoblju provođenja tretmana ne zadržavaju na otvorenom, zatvore prozore i prekriju bazene. U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika, tretmani će biti odgođeni.

Pokaži
Sve obavijesti