Grad Samobor

Komunalne obavijesti

Obavijest o radovima

Zbog izgradnje priključka javne odvodnje, u Samoboru, u Ulici 151. samoborske brigade HV bb, nakon Autobusnog kolodvora prema naselju Gradna, dana 18. lipnja 2019. u vremenu od 08:00 do 16:00 sati promet će se odvijati povremenim propuštanjem vozila jednim prometnim trakom.

Pokaži

Radno vrijeme tržnice i sajmišta

Obavještavamo zakupce poslovnih i prodajnih prostora na tržnici i sajmištu te sve korisnike i posjetitelje da tržnica i sajmište neće raditi u subotu 22. lipnja. Tržnica će biti zatvorena i na Tijelovo 20. lipnja te na Dan državnosti 25. lipnja.

Pokaži

Zamjenski termini odvoza papira, plastike i metala

Zbog državnog blagdana, u četvrtak 20.6.2019. godine neće biti odvoza papira, plastike i metala u mjesnim odborima Bobovica i Klokočevec Samoborski. Zamjenski termin odvoza bit će u subotu 22.6.2019. godine.

Zbog državnog praznika, u utorak 25.6.2019. godine neće biti odvoza papira u naseljima Lug Samoborski, Bregana, Podvrh, Mala i Velika Jazbina, Dubrava Samoborska i Vrhovčak. Zamjenski termin odvoza bit će u petak 21.6.2019. godine.

Pokaži

Zamjenski termini odvoza miješanog komunalnog otpada

Zbog državnog blagdana, u četvrtak 20.6.2019. godine neće biti odvoza miješanog komunalnog otpada. Zamjenski termin odvoza bit će u subotu 22.6.2019. godine.

Odvoza miješanog komunalnog otpada neće biti niti na državni praznik u utorak 25.6.2019. godine. Neće biti zamjenskog termina odvoza, ali će sav otpad, kao i otpad izvan spremnika, biti pokupljen u sljedećem redovnom terminu odvoza. Zamjenski termin odvoza u srijedu 26.6.2019. godine imat će jedino korisnici iz Vratnika Samoborskog.

Pokaži

1. adulticidni tretman suzbijanja komaraca

Obavještavamo građane da će tvrtka Sanitacija d.o.o. iz Zagreba u subotu 15.6.2019. godine u vremenu od 4:30 do 7:00 sati provoditi mjeru suzbijanja letećih jedinki komaraca – adulticidni tretman (zamagljivanje) na području Grada Samobora. Tretirat će se parkovi, naselja i područje omeđeno ulicama: Ulica grada Wirgesa, Hrastinska cesta, Domaslovec, Ulica Nikole Šubića Zrinskog, Gradna, Ulica Ante Starčevića, Bobovica, Samoborski Otok, Savrščak, Medsave, Klokočevec, Bregana, Samoborska ulica, Ulica Bistrec, Ulica bana Josipa Jelačića, Starogradska ulica, Ulica Milana Langa, Perkovčeva ulica, Mirnovečka ulica, Ulica Ivana Gundulića, oko vojarne, park Vugrinščak, naselja Perivoj i Cvjetno naselje te okolne ulice i javne zelene površine, okolne šljunčare i jezera, nizovi živica kroz grad, nizovi grmolikog raslinja te rubovi šuma na definiranom području, područje oko zapuštenih građevina. Upozoravamo pčelare da na vrijeme uklone košnice s pčelama, a građane da se u razdoblju provođenja tretmana ne zadržavaju na otvorenom, zatvore prozore i prekriju bazene!

Pokaži

Privremena regulacija prometa

Zbog izvođenja priključka na javnu odvodnju u utorak 11. lipnja 2019. od 8 do 16 sati promet u Ulici Ise Velikanovića na križanju s ulicom Eugena Kvaternika odvijat će se povremenim propuštanjem vozila jednim prometnim trakom.

Pokaži

3. larvicidni tretman suzbijanja komaraca

Obavještavamo građane da će tvrtka Sanitacija d.o.o. iz Zagreba u utorak 11.6.2019. godine u vremenu od 8,00 do 15,00 sati obavljati larvicidni tretman suzbijanja komaraca (granule) uz potoke i vode stajačice na području Grada Samobora. Larvicidnim tretiranjem bit će obuhvaćene sljedeće površine:
- Kanali u vojarni
- Kanal uz prometnicu + kanal uz staru prugu u Domaslovcu
- Kanal u Perivoju, Klokočevcu, Bobovici
- Kanal uz Ulicu grada Wirgesa
- Kanal u Molvicama
- Kanal u Petkovom Bregu
- Kanal u Rakovom Potoku
- Močvarište i potok u Lugu Samoborskom (u blizini crkve)
- Jezera (obalni pojas) u Bobovici
- Trebež/Vrbovec – obalni pojas
- Potoci i močvarišta uz potok Gradnu (cijeli vodotok kroz grad – Šetalište uz mlinove, Šetalište F. Tuđmana, park Vugrinščak)
- Šoderice (obalni pojas – Otok/Savrščak)
- Vodotoci – Gradna + Rudarska Draga, Mala Rakovica, Hamor
- Zapuštene građevine u gradu – Šmidhenova/Matoševa, zapušteni prostor kod ŽUC-a, zapušteno gradilište u Gajevoj uz SAMU, stara škola na Trgu, tzv. Čačićevi stanovi, zapuštena motokros staza pored nogometnog igrališta, ulaz u Rude (Rude 76)
Postavljanjem granula u vode stajačice suzbijaju se ličinke komaraca, a larvicidni tretman nije štetan za ljude, biljke i životinje.
U slučaju loših vremenskih uvjeta tretman će biti odgođen.

Pokaži

Hitna intervencija

Zbog hitne intervencije, sanacije priključka javne odvodnje, u Samoboru, u Okičkoj ulici, Lijevi odvojak, kod kčb. 4, dana 06.06.2019., u vremenu od 8 do 16 sati, promet će se odvijati povremenim propuštanjem vozila jednim prometnim trakom.

Pokaži

2. larvicidni tretman suzbijanja komaraca

Obavještavamo građane da će tvrtka Sanitacija d.o.o. iz Zagreba u četvrtak 30.5.2019. godine u vremenu od 8,00 do 15,00 sati obavljati larvicidni tretman suzbijanja komaraca (granule) uz potoke i vode stajačice na području Grada Samobora. Larvicidnim tretiranjem bit će obuhvaćene sljedeće površine: - Kanali u vojarni - Kanal uz prometnicu + kanal uz staru prugu u Domaslovcu - Kanal u Perivoju, Klokočevcu, Bobovici - Kanal uz Ulicu grada Wirgesa - Kanal u Molvicama - Kanal u Petkovom Bregu - Kanal u Rakovom Potoku - Močvarište i potok u Lugu Samoborskom (u blizini crkve) - Jezera (obalni pojas) u Bobovici - Trebež/Vrbovec – obalni pojas - Potoci i močvarišta uz potok Gradnu (cijeli vodotok kroz grad – Šetalište uz mlinove, Šetalište F. Tuđmana, park Vugrinščak) - Šoderice (obalni pojas – Otok/Savrščak) - Vodotoci – Gradna + Rudarska Draga, Mala Rakovica, Hamor - Zapuštene građevine u gradu – Šmidhenova/Matoševa, zapušteni prostor kod ŽUC-a, zapušteno gradilište u Gajevoj uz SAMU, stara škola na Trgu, tzv. Čačićevi stanovi, zapuštena motokros staza pored nogometnog igrališta, ulaz u Rude (Rude 76) Postavljanjem granula u vode stajačice suzbijaju se ličinke komaraca, a larvicidni tretman nije štetan za ljude, biljke i životinje. U slučaju loših vremenskih uvjeta tretman će biti odgođen.

Pokaži

Obavijest o radovima

U ponedjeljak, 27. svibnja, u vremenu od 8:00 do 18:00 sati, obavljat će se čišćenje sustava javne odvodnje u Ulici Miroslava Krleže u Samoboru. Zbog mogućih kratkih zastoja u prometu vozači se mole za strpljenje i razumijevanje.

Pokaži
Sve obavijesti