Grad Samobor

Komunalne obavijesti

Izmjene u rasporedu odvoza miješanog komunalnog otpada

Zbog državnog praznika Dana neovisnosti, u utorak 8.10.2019. godine neće biti odvoza miješanog komunalnog otpada. Neće biti organiziran zamjenski termin odvoza, ali će sav otpad, kao i onaj izvan spremnika, biti pokupljen u sljedećem redovnom terminu odvoza.
Zamjenski termin odvoza imat će korisnici u Vratniku Samoborskom i to u srijedu 9.10.2019. godine.

Pokaži

Zamjenski termin odvoza plastike

Zbog državnog praznika Dana neovisnosti, u utorak 8.10.2019. godine neće biti odvoza plastike u mjesnim odborima Lug Samoborski, Bregana, Podvrh, Mala i Velika Jazbina, Dubrava Samoborska i Vrhovčak. Zamjenski termin odvoza bit će u utorak 22.10.2019. godine.

Pokaži

Radovi na sanaciji javne odvodnje

U ponedjeljak, 23. rujna 2019. godine počinju radovi na sanaciji javne odvodnje u naselju Perivoj. Izvođač radova je tvrtka Sken-mont d.o.o. iz Samobora, a predviđeno trajanje radova je mjesec dana. Za vrijeme radova cestovni će promet biti reguliran jednim prometnim trakom uz povremeno propuštanje vozila, a pješački prolaz između ulica Ivana Mažuranića i Janka Draškovića bit će zatvoren.

Pokaži

Privremeni prometni pravac za Rude

Radi puknuća cijevi na adresi Rudarska Draga 10, izdana je suglasnost td Vodoopskrba i odvodnja d.o.o. da dana 05. rujna izvedu prekop javne prometne površine. Radovi će započeti u večernjim satima, oko 23:30 sata, nakon što prođe posljedni autobus na liniji Samobor-Rude. Očekuje se da će radovi biti završeni do jutarnjih sati 06. rujna. Zbog potrebe izvođenja radova na sanaciji cjevovoda doći će do zatvaranja prometa na ulici Rudarska Draga kod kućnog broja 10. Obilazni pravac za osobna vozila odvijat će se ulicom Gornji kraj - Ulicom Gračec – Rudarska Draga.

Pokaži

Hitna intervencija

Zbog hitne intervencije, sanacije priključka javne odvodnje u Samoboru, privremeno će biti zatvoren dio prometnice u Zagrebačkoj ulici (između Ulice samoborskih bratovština i Žumberačke ulice), dana 4. rujna 2019. godine u vremenu od 08:00 do 16:00 sati. Za vrijeme izvođenja radova koristit će se obilazni pravci kroz Žumberačku ulicu i Zagorsku ulicu, odnosno kroz Vukovarsku ulicu.

Pokaži

Zamjenski termin odvoza miješanog komunalnog otpada

Zbog državnog blagdana, u četvrtak 15.8.2019. godine neće biti odvoza miješanog komunalnog otpada. Zamjenski termin odvoza bit će u subotu 17.8.2019. godine.

Pokaži

Zamjenski termin odvoza papira, plastike i metala

Zbog državnog blagdana, u četvrtak 15.8.2019. godine neće biti odvoza papira, plastike i metala u mjesnim odborima Bobovica i Klokočevec Samoborski. Zamjenski termin odvoza bit će u subotu 17.8.2019. godine.

Pokaži

Zamjenski termin odvoza miješanog komunalnog otpada

Zbog državnog praznika Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, u ponedjeljak 5.8.2019. godine Komunalac neće odvoziti komunalni otpad. Zamjenski termin odvoza bit će u subotu 3.8.2019. godine.

Pokaži

6. larvicidni tretman suzbijanja komaraca

Obavještavamo građane da će tvrtka Sanitacija d.o.o. iz Zagreba u utorak 30.7.2019. godine u vremenu od 8,00 do 15,00 sati obavljati larvicidni tretman suzbijanja komaraca (granule) uz potoke i vode stajačice na području Grada Samobora. Larvicidnim tretiranjem bit će obuhvaćene sljedeće površine: Kanali u vojarni , Kanal uz prometnicu + kanal uz staru prugu u Domaslovcu, Kanal u Perivoju, Klokočevcu, Bobovici, Kanal uz Ulicu grada Wirgesa, Kanal u Molvicama, Kanal u Petkovom Bregu, Kanal u Rakovom Potoku, Močvarište i potok u Lugu Samoborskom (u blizini crkve), Jezera (obalni pojas) u Bobovici, Trebež/Vrbovec – obalni pojas, Potoci i močvarišta uz potok Gradnu (cijeli vodotok kroz grad – Šetalište uz mlinove, Šetalište F. Tuđmana, park Vugrinščak), Šoderice (obalni pojas – Otok/Savrščak), Vodotoci – Gradna + Rudarska Draga, Mala Rakovica, Hamor, Zapuštene građevine u gradu - Šmidhenova/Matoševa, zapušteni prostor kod ŽUC-a, zapušteno gradilište u Gajevoj uz SAMU, stara škola na Trgu, tzv. Čačićevi stanovi, zapuštena motokros staza pored nogometnog igrališta, ulaz u Rude (Rude 76). Postavljanjem granula u vode stajačice suzbijaju se ličinke komaraca, a larvicidni tretman nije štetan za ljude, biljke i životinje.

Pokaži

Obavijest o radovima

Trgovačko društvo Odvodnja Samobor d.o.o. izvodi radove na sanaciji dijela javne odvodnje na Trgu sv. Nikole u Otoku Samoborskom. Radovi će se izvoditi 11. i 12. srpnja 2019. godine, od 8:00 do 16:00 sati. Za vrijeme izvođenja radova promet će biti reguliran jednim prometnim trakom uz povremeno propuštanje vozila. Zbog mogućih kraćih zastoja u prometu molimo vozače za strpljenje i razumijevanje.

Pokaži
Sve obavijesti