Grad Samobor

Autobusni kolodvor

Pon-pet: 07-15 sati

Autobusni kolodvor u Samoboru nalazi se na adresi Ulica 151. samoborske brigade HV 1. Smješten je uz Ulicu grada Wirgesa, glavnu prometnicu kroz grad Samobor kojom se dolazi iz smjera Zagreba s jedne strane i Bregane, odnosno EU s druge strane.

U njegovoj neposrednoj blizini nalaze se srednje škole, Sportska dvorana Samobor, trgovački centri Konzum i Lidl te Dom zdravlja Samobor. Otvoren je 15.7.2011. godine i od tada sve autobusne linije prometuju s novog autobusnog kolodvora.

Uz zgradu kolodvora izgrađeni su i rotor, dvije ulice, park i otvoreno parkiralište. Zgrada autobusnog kolodvora, ukupne površine 6976.01 m², ima prizemlje i podrum.

Podrum površine 4794.24 m² nalazi se ispod zgrade kolodvora te dijela perona i nadstrešnica.

Ispod nadstrešnica koje prekrivaju površinu od 3441.36 m², nalazi se 20 perona, od kojih je na njih 9 omogućen dolazak zglobnih autobusa i autobusa većih duljina.

U ulici Milana Rapljenovića predviđena su i stajališta za taxi vozila. U prizemlju zgrade ukupne površine 2181.77 m² nalaze se čekaonica, sanitarni čvorovi, 6 poslovnih prostora namijenjenih za komercijalne sadržaje, 2 poslova prostora namijenjena za ugostiteljstvo, 5 kancelarija i 2 prostora za postavu kioska namijenjenih za zakup te kancelarije za potrebe autoprijevoznika, dispečera i trgovačkog društva Komunalac d.o.o. Samobor.

Podzemna javna garaža ima 152 mjesta za osobne automobile i 8 mjesta za vozila osoba s invaliditetom te atomsko sklonište osnovne zaštite za 150 osoba.
Pristup invalida iz podzemne garaže u prizemlje omogućen je dizalom. Neposredno uz kolodvor, nalazi se i otvoreno parkiralište.