T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo

EU projekti

Second chance for dropouts (Prilika za gimnazijalce odustale od studija)

Predstavljanje projekta

OPIS PROJEKTA
Reference number: IPA4.1.1.1.02.02.c20
Naziv projekta: Second chance for dropouts (Prilika za gimnazijalce odustale od studija)
O projektu
Cilj projekta Second chance for dropouts (Prilika za gimnazijalce odustale od studija) unutar Grant sheme “Mladi na tržištu rada” je obrazovanje 15 mladih osoba koje su završile gimnaziju i odustale od studija kroz program osposobljavanja kojim će steći novo zanimanje organizatora medijskih događanja.
Tijekom projekta bit će im omogućena kreacija novih medijskih događanja i promocija njihovog rada. U projektu će se osnovati udruga kroz koju će se mladi organizatori, članovi udruge, u budućnosti samozaposliti.
Vrijednost projekta – ukupno: 105.382,78 eura
Vrijednost donacije (sufinanciranje od strane EU): 85.837,90 eura
Nositelj projekta: Pučko otvoreno učilište Samobor
Partner u projektu: Hrvatski zavod za zapošljavanje
Trajanje projekta: 12 mjeseci

National availability of modern training programs in the fields of enterpreneurship, tourism, sales and marketing integrating business skills and information technology as a basis for improved competitiveness

Regionalna mreža obrazovanih ustanova za obrazovanje odraslih“ (IPA4.1.3.2.01.02.c10)

Potpisom IPA grant ugovora vrijednog preko 200.000 eura u okviru natječaja „Regionalna mreža obrazovanih ustanova za obrazovanje odraslih“, Pučko otvoreno učilište Algebra s partnerima Pučkim otvorenim učilištem Samobor, Pučkim otvorenim učilištem Zaprešić, Hrvatskom zajednicom Pučkih otvorenih učilišta i Hrvatskom udrugom poslodavaca, 6. studenog 2010. pokrenut je projekt s ciljem razvoja 5 novih programa obrazovanja, dva u području prodaje te po jedan u području poduzetništva, marketinga i turizma, koji se oslanjaju na IT tehnologiju i poslovne vještine kao osnove za veću konkurentnost na tržištu.

U sklopu projekta izradit će se nastavni materijali za nove programe, opremiti 3 učionice za izvođenje nastave u partnerskim ustanovama te provesti obuka ciljane skupine od ukupno 70 nezaposlenih osoba.

Dugoročni cilj koji se projektom želi postići je povećanje nacionalne konkurentnosti i razvoj gospodarstva temeljenog na znanju, povećanje razine znanja i kompetencija temeljeih na zahtjevima tržišta kao osnova za bolju produktivnost i zapošljivost, te uvođenje šire svijesti o cjeloživotnom učenju kod zaposlenih i nezaposlenih građana i tvrtki kao nužnosti za daljnji nacionalni razvoj.

“The contents of this publication are the sole responsibility of Public Open College Algebra and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.”

Opširnije o projektima koje provodi Algebra možete pročitati ovdje

Mreža obrazovnih ustanova za uspostavljanje EU standarda u seoskom turizmu

Predstavljanje projekta

OPIS PROJEKTA
Reference number: IPA4.1.3.2.01.02.c05
Naziv projekta: Mreža obrazovnih ustanova za uspostavljanje EU standarda u seoskom turizmu
O projektu
Cilj projekta Mreža obrazovnih ustanova za uspostavljanje EU standarda u seoskom turizmu unutar Grant sheme “Regionalna mreža lokalnih obrazovnih ustanova” je uspostavljanje mreže obrazovnih institucija (POU Samobor, POU Karlovac, POU Petrinja i CZCU Zagreb), podizanje razine kvalitete obrazovanja u partnerskim ustanovama, te osposobljavanje zainteresiranih osoba za voditelje seoskog turizma. Kroz projekt će se izraditi analiza obrazovnih potreba na području Samobora, Karlovca i Petrinje, koju će provesti stručnjak iz EU. Prema rezultatima ove analize POU Samobor će unaprijediti svoj već postojeći kurikulum za voditelja seoskog turizma te će unaprijeđeni kurikulum podijeliti s partnerskim učilištima. Sva tri učilišta će ga koristiti u svom radu. Projektom je planirana edukacija nastavnika koji će steći odgovarajuće andragoške vještine te osposobljavanje 13 voditelja seoskog turizma u gradovima, partnerima u projektu. U konačnici će projektne aktivnosti dovesti do okupljanja dionika – turističkih zajednica, voditelja seoskih turističkih gospodarstava, poduzetničkih centara, razvojnih agencija i ostalih ustanova ili pojedinaca zainteresiranih za razvoj seoskog turizma, te potpomoći unapređenje kvalitete u ovom prevažnom sektoru za razvoj turizma u Zagrebačkoj, Karlovačkoj i Sisačko-moslavačkoj županiji.
Vrijednost projekta – ukupno: 135.475,43 eura
Vrijednost donacije (sufinanciranje od strane EU): 112.444,61 eura
Partneri u projektu:
Centar za cjeloživotno učenje – CZCU Zagreb
Pučko otvoreno učilište POUKA Karlovac – POU Karlovac
Pučko otvoreno učilište Hrvatski dom – POU Petrinja
Trajanje projekta: 12 mjeseci
Web stranica projekta: http://www.euprojekt-seoski-turizam.info

Žene na tržištu rada: “Certificirane profesionalne dadilje na tržištu rada Zagrebačke županije”

Predstavljanje projekta

Svečano potpisivanje ugovora za provođenje projekta RRAZŽ”Certificirane profesionalne dadilje na tržištu rada Zagrebačke županije”
RRAZŽ je nositelj projekta “Certificirane profesionalne dadilje na tržištu rada Zagrebačke županije” kojim će se obrazovati 60 nezaposlenih žena Zagrebačke županije za posao dadilje putem stručnih radionica, treninga i prakse u vrtićima. Očekuje se da će projekt nakon 12 mjeseci rezultirati sa minimalo 30 obrazovanih dadilja na području Zagrebačke županije. Vrijednost projekta je 127.000,00 EUR, a 83% bespovratnih sredstva osigurati će EU u sklopu IV. komponente IPA programa “Razvoj ljudskih potencijala”. Projekt će se provoditi u sklopu programa “Žene na tržištu rada” a projekti partneri RRAZŽ su: HZZ , POU Samobor , POU Velika Gorica , POU Ivanić Grad. Direktor Agencije, gosp. Zlatko Herček svečano je potpisao ugovor o provedbi projekta 16. studenog 2010.g. u hotelu Dubroviku. Svečanosti potpisivanja svih ugovora u sklopu dodjele bespovratnih sredstva ” Žene na tržištu rada” prisustvovale su: gđa. Jadranka Kosor, predsjednica Vlade RH, g. Đuro Popijač, ministar gospodarstva rada i poduzetništva Vlade RH, gđa. Ankica Paun Jarallag, ravnateljica HZZ i g. Paul Vandoren, šef Delegacije Europske Unije u Republici Hrvatskoj.