T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo

Javna rasvjeta

ponedjeljak - petak: 7:00 - 15:00

Služba javne rasvjete radi na upravljanju i održavanju objekata i uređaja javne rasvjete za rasvjetljavanje javnih površina, javnih cesta koja prolaze kroz naselja i nerazvrstanih cesta. Pri tome Služba javne rasvjete obavlja poslove nadzora i održavanja objekata te izgradnju odnosno postavljanje objekata javne rasvjete.

T.d. Komunalac d.o.o., Samobor je 21. kolovoza započeo s prvom fazom postavljanja LED rasvjete na gradskom području. Ukupno će kroz nekoliko faza biti zamijenjeno preko 8 000 svjetiljki, a u prvoj fazi planirana je zamjena njih 1 170. 

Rasvjetna tijela LED tehnologije ne generiraju toplinu, otporna su na vibracije, smanjuju emisiju štetnih plinova u okoliš te smanjuju svjetlosno zagađenje. Novi sustav javne rasvjete osim tehničke i ekonomske superiornosti omogućava značajne uštede u potrošnji električne energije. Riječ je o pametnom rješenju koje nudi centralni sustav kontrole potrošnje i nadzor rada, što konkretnije znači kako će se funkcioniranje svakog rasvjetnog tijela moći kontrolirati preko jedinstvenog sustava upravljanja.

Za bilo kakav upit ili prijavu kvara kliknite ovdje.