Grad Samobor

Parking

Parking
ponedjeljak - petak 7:00 - 15:00

U Samoboru su trenutno zastupljena dva sustava naplate parkiranja, otvoreni i zatvoreni.

Otvorenim sustavom obuhvaćena su sva ulična i četiri izvanulična parkirališta (kod hotela Lavica, u Gajevoj ulici na starom autobusnom kolodvoru, u Gajevoj ulici kod bivše SAME i u podzemnoj garaži na Autobusnom kolodvoru Samobor). Naplata parkiranja se vrši pomoću parkirnih automata, a kontrolu plaćanja obavljaju djelatnici Komunalca d.o.o. – kontrolori naplate parkiranja.

Usluge parkiranja na parkiralištima se plaćaju gotovinom (isključivo kovanicama), putem parkirnih automata ili mobilnim GSM uređajima (mobitelima) putem sustava SMS poruka poznatijeg kao m-parking. Na svakom parkirnom automatu je istaknuto uputstvo o načinu plaćanja gotovinom, kao i uputstvo o načinu plaćanja mobitelom te odgovarajući m-parking broj za pripadajuću zonu parkiranja.

M-parking brojevi po parkirnim zonama

PARKIRNA ZONA IA: SMS 708014

PARKIRNA ZONA IIA: SMS 708013

PARKIRNA ZONA I: SMS 708015

PARKIRNA ZONA II: SMS 708016

PARKIRNA ZONA III: SMS 708017

ZELENA ZONA (GARAŽA): SMS 708018

Napomena: nije moguće plaćanje usluge parkiranja novcem (gotovinom) izravno kontrolorima naplate parkiranja. Parkirna karta kupljena na parkirnom automatu vrijedi samo za javno parkiralište i zonu za koju je kupljena.

Zatvorenim sustavom naplate je obuhvaćeno javno parkiralište u Kompareovoj ulici. Ulaz na parkiralište reguliran je ulaznom i izlaznom rampom.

Mjesečne i godišnje parkirne karte

Fizičke i pravne osobe, koje često koriste naša parkirališta, mogu za svoja vozila kupiti mjesečne ili godišnje parkirne karte u trgovačkom društvu Komunalac d.o.o. Samobor, Ulica 151. samoborske brigade HV 2.

Dnevna parkirališna karta

Vlasnik vozila, koje se zatekne bez dokaza o plaćenom parkiranju, osim propisane naknade za parkiranje plaća i dnevnu parkirališnu kartu u iznosu od: 200,00 kn za I A parkirnu zonu,120,00 kn za I parkirnu zonu, 60,00 kn za II parkirnu zonu, 30,00 kn za III parkirnu zonu i 30,00 kn za ZELENU ZONU (GARAŽA).