T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo

Proračun u malom

Proračun u malom je skraćeni vodič kroz Proračun Grada Samobora

Proračun u malom sažetak je Proračuna Grada Samobora. Namjera je ovim pojednostavljenim oblikom svim građanima omogućiti uvid u transparentnost proračunskog procesa uz dostupne i razumljive informacije o prihodima i rashodima, predviđenim aktivnostima i projektima koji se financiraju iz proračuna te potaknuti inicijativu za sudjelovanjem građana u procesu izrade proračuna s ciljem financiranja onih projekata koje upravo građani smatraju najnužnijima. 

 

 

Dokumenti za preuzimanje

Proračun

Proračun je akt kojim se procjenjuju prihodi i primici, te utvrđuju izdaci i rashodi za jednu fiskalnu godinu, odnosno kalendarsku godinu. Donosi ga Gradsko cvijeće Grada Samobora.
Sastoji se od tri dijela: općeg, posebnog i plana razvojnih programa.

Proračun u malom

Proračun u malom je sažetak Proračuna Grada Samobora, a namjera mu je pružiti građanima transparentan uvid u proračunske procese, planirane aktivnosti i projekte koji se financiraju gradskim novcem na razumljiv i jasan način. Jednako tako za cilj ima i potaknuti građane na aktivno uključivanje u predlaganje na što sljedeće godine utrošiti gradski novac.

Rebalans proračuna

Rebalans proračuna označava smanjenje i/ili povećanje proračunskih iznosa u odnosu na plan proračuna donesen na početku godine.

Što sve možemo saznati iz proračuna u malom?

  • Koliki su i koji su ukupni prihodi Grada Samobora?
  • Koliki su i koji su ukupni rashodi Grada Samobora?
  • Odakle dolazi novac u proračun Grada Samobora?
  • Koji su planirani razvojni programi?