T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Događanja

10. Kup Samobora u preponskom jahanju

U organizaciji Konjičkog kluba Mirnovec u bajkovitoj jahačkoj areni Etno farme Mirnovec dolazećeg vikenda, od 27. do 29. kolovoza, održat će se jubilarni 10. Kup Samobora u preponskom jahanju.

10. Kup Samobora u preponskom jahanju

U tri dana uzbudljivih i atraktivnih natjecanja za prestižne nagrade borit će se ponajbolji jahači i jahačice i Hrvatske i susjednih zemalja.

Među natjecateljima bit će i Josipa Koletić čija je obitelj pokrenula priču o konjičkom spotu i izgradila Etno farmu Mirnovec u Samoboru.

Josipa Koletić može se pohvaliti da je četverostruka prvakinja i dvostruka viceprvakinja Hrvatske u preponskom jahanju, a 2020. godine proglašena je najmlađom seniorskom pobjednicom i prvakinjom države u povijesti hrvatskog preponskog jahanja.

U bajkovitom seoskom ambijentu, osim u sportskim natjecanjima, posjetitelji će moći uživati i u domaćoj hrani na prostranoj natkrivenoj terasu u sklopu ugostiteljskog objekta Baraž, a u ponudi će biti i autohtoni proizvodi samoborskog kraja u obliku hrane, pića i suvenira dok će za najmlađe biti osiguran i dječji poligon te šetnje na konjima za male i velike.

Sva tri dana natjecanja utakmice počinju u 9 sati. U prijepodnevnim satima na rasporedu su utakmice na malim visinama od 60, 80 i 100 cm, a poslijepodne na visinama od 130 i 140 cm , kada jašu iskusniji jahači i jahačice.

Završnica Kupa grada Samobor ujedno i najsvečaniji dio natjecanja je Grand prix utakmica visine 145 cm održat će se u nedjelju poslijepodne.

Svi ste dobrodošli posljednji vikend u kolovozu provesti u prekrasnom prirodnom okruženju i idiličnoj atmosferi na Etno farmi Mirnovec.

Objavljeno: 24.08.2021.