T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Događanja

11. festival pčelarstva i 18. izložba meda

17. i 18. rujna posjetite 11. festival pčelarstva i 18. izložbu meda.

11. festival pčelarstva i 18. izložba meda

11. festival pčelarstva i 18. izložba meda održat će se ovog vikenda, 17. i 18. rujna na Trgu kralja Tomislava, u organizaciji Saveza pčelarskih udruga Zagrebačke županije i pčelarske udruge Samobor i Sveta Nedelja.

Cilj ovog okupljanja je prikazati tradiciju uzgoja pčela i proizvodnje pčelinjih i pčelarskih proizvoda i predstaviti dio kulturne baštine i običaja našega lijepog kraja.

Manifestacija ima edukativni, kulturno-umjetnički, izložbeno-prodajni i turističko-promotivni karakter, a na njoj će sudjelovati pčelarice i pčelari iz svih pčelarskih udruga Zagrebačke županije, uz izlaganje, degustaciju, savjetovanje i promotivnu prodaju svojih proizvoda.

Manifestacija obuhvaća nekoliko tematskih cjelina i to: Apiterapijsko savjetovalište kroz koje će se savjetovati posjetitelje kako koristiti pčelinje proizvode kroz cijelu godinu, degustacija ocjenjenog meda radi upoznavanja s vrstama meda s područja naše županije. Uz kratki kulturno-umjetnički program i izložbu i prodaju pčelinjih proizvoda, tu je još jedna atrakcija za posjetitelje – gastronomska kušaonica kroz koju će u subotu biti pripremljen lovački paprikaš s peludom i medom te će gosti i posjetitelji imati priliku kušati ovaj specijalitet. U nedjelju će se održati degustacija medenih kolača.

Program pogledajte na linku ispod.

Objavljeno: 15.09.2021.