T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Događanja

12. Cirkuski ulični festival u Samoboru

Od 19. do 21. svibnja svi pod mus na CU'FUS!

12. Cirkuski ulični festival u Samoboru

12. izdanje Cirkuskog uličnog festivala u Samoboru održat će se od 19. do 21. svibnja 2023. godine na Trgu kralja Tomislava i u parku oko Samoborskog muzeja.

CU'FUS je međunarodni festival cirkuske umjetnosti koji se održava od 2011. godine u Samoboru.

Gostujuće trupe i umjetnici na ovogodišnjem festivalu: Circooltura (Švedska), Krumppir (Venezuela), 4 Monkeys (Italija), Flame Rain Theatre (Austrija), Duo Ariadna (Italija), Wunder Tandem (Italija), Tricycle trauma, Cirkultura, Loop Cirkus, Cirkorama, Marijana Matoković...

Program festivala uključuje otvorenje Festivala, CirkoKolaž, Eksperimentalni petak, Cu'fusek, cirkuske ulične predstave, radionice cirkuskih vještina, Chillibar, glazbeni program, prezentacije, izlagače...

CirkoKolaž – cirkuski kabaret produciran od strane organizacijskog tima festivala koji se izvodi na pozornici u parku ispred Muzeja Samobor, kao prvi program festivala. CirkoKolaž namijenjen je najmlađima i odvija se u suradnji sa DV Izvor, Samobor.

Eksperimentalni petak naziv je za program prvog dana festivala. Program je usmjeren na suvremene forme u cirkuskoj i srodnim umjetnostima u obliku predstave, performansa, prezentacije, instalacije, multimedije..

Cu'fusek je naziv dječjeg programa na festivalu. Program Cu'fusek odvija se u prijepodevnom terminu i uključuje predstave, performanse, glazbu, likovni program, čitanje priča u suradnji sa Gradskom knjižnicom Samobor- dječji odjel i cirkuskom umjetnicom.

Cirkuske ulične predstave namijenjene su publici svih dobnih skupina. Umjetnici koji nastupaju na festivalu dolaze iz Italije, Venezuele, Austrije, Hrvatske... Predstave će se održavati u parku oko Muzeja i na Trgu kralja Tomislava.

Radionice cirkuskih vještina održavaju se u subotu i nedjelju od 14 do 17 sati u parku iza Samoborskog muzeja. Radionice cirkuskih vještina uključuju vožnju monocikla, vrtnju hula hoopa, zračne vještine, POI, slackline, žongliranje,.. Osim vođenih radionica ovdje su i hula hoop rekviziti za slobodno korištenje tokom festivala.

ChilliBar program smješten je iza Muzeja i odvija se od 12 sati subotom i nedjeljom, na njemu nastupaju heroji scene i pune park ambijentalnim zvukovima od kojih noge same plešu.

Glazbeni program uključuje glazbenike i eksperimentalne umjetnike koji će svoje izvedbe namijenjene za ples u parku izvesti tijekom subote i nedjelje

Prezentacije vještina odvijat će se u subotu i nedjelju od 14 do 17 sati ispred Muzeja, a u programu će nastupati polaznici tečajeva cirkuskih vještina i srodnih umjetnosti.

Nositelj projekta je cirkuska udruga Cirkultura iz Samobora. Program festivala podržan je od Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Zagrebačke županije, Grada Samobora i Turističke zajednice grada Samobora.

Svi pod mus' na Cu'fus!

Objavljeno: 27.04.2023.