T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Događanja

13. Cirkuski ulični festival u Samoboru (CU'FUS)

Od 16. do 19. svibnja svi pod mus na CU'FUS!

13. Cirkuski ulični festival u Samoboru (CU'FUS)
Održavanje:
16.05.2024.
17.05.2024.
18.05.2024.
19.05.2024.

Organizator: Cirkuska udruga Cirkultura

Trinaesto izdanje Cirkuskog uličnog festivala u Samoboru održat će se na Trgu Matice hrvatske, oko kina Samobor i na Trgu kralja Tomislava, od 16. do 19. svibnja 2024. godine.

Cu'fus je međunarodni festival cirkuske umjetnosti koji se održava od 2011. godine u Samoboru. Program festivala uključuje CirkoKolaž, Otvorenje festivala, Eksperimentalni petak, Cu'fusek, cirkuske ulične predstave, radionice cirkuskih vještina, glazbeni program, prezentacije, izlagače i mikroteatar.

Gostujuće trupe i umjetnici na ovogodišnjem festivalu:

 • Avital & Jochen (Njemačka)
 • Flame Rain Theatre (Austrija)
 • The Squeezed Peaches (Austrija)
 • Skier & Yeti (Srbija)
 • Tricycle trauma (Hrvatska)
 • Poanta Priče (Hrvatska,Poljska)
 • Quoz a' durac (Hrvatska)
 • Circus Luminenszesz (Austrija)
 • Rico (Hrvatska)
 • Ludek (Hrvatska)
 • Najmanje lutkarsko kazalište (Hrvatska)...

CirkoKolaž – cirkuski kabaret u kojem su izvođači organizacijski tim festivala. Cirkuski kabaret za djecu dočekati će vas na Trgu Matice hrvatske, u četvrtak 16. svibnja u 11 sati, kao prvi program festivala. CirkoKolaž namijenjen je najmlađima i odvija se u suradnji sa DV Izvor, Samobor. U slučaju vremenskih nepogoda program CirkoKolaž bit će održan u Samoborskom kinu. POU Samobor organiziralo je gostovanje suvremene cirkuske predstave Cargo, Cirk Pozor (Hrvatska), koje će se održati u kinu Samobor u četvrtak, 16. svibnja u 19 sati. Besplatne ulaznice mogu se podici na blagajni kina od 3. svibnja!

Otvorenje festivala (petak, 17. svibnja) započet će u 19:30 na Trgu kralja Tomislava, u obliku parade uz izvedbe kratkih performansa na putu prema Trgu Matice Hrvatske. Tema ovogodišnjeg otvorenja je CIRKOSAFARI, u kojem će sudjelovati umjetnici koji nastupaju na festivalu. Režiju parade potpisuje Mario Kovač.

Eksperimentalni petak / Karavana mračnog cirkusa
Eksperimentalni petak naziv je za program usmjeren na suvremene forme u cirkuskoj i srodnim umjetnostima u obliku predstave, performansa, prezentacije, instalacije, multimedije... Ove godine program će ugostiti kolektiv Tricycle Trauma sa cirkuskim kabaretom Karavana mračnog cirkusa, uz živu glazbu. Program će se odviti na Trgu Matice hrvatske, u petak 17. svibnja, s početkom u 20:30 sati.

Cu'fusek je naziv dječjeg programa na festivalu. Program Cu'fusek odvija se u prijepodevnom terminu tijekom subote i nedjelje. Uključuje predstave, performanse, glazbu i igru.

Cirkuske ulične predstave namijenjene su publici svih dobnih skupina. Umjetnici koji nastupaju na festivalu dolaze iz Njemačke, Austrije, Poljske, Srbije, Hrvatske... Predstave će se održavati na Trgu Matice hrvatske i na Trgu kralja Tomislava kroz subotu i nedjelju.

Posebno izdvajamo Avital & Jochen uz njihovu visoku konstrukciju za zračne vještine. Show počinje uz živu glazbu, komediju i žongliranje, a završava uz let na trapezu 9 metara nad zemljom, u kojem izvođači plešu svoju koreografiju!

Radionice cirkuskih vještina održavaju se u subotu i nedjelju od 14 do17 sati oko kina Samobor. Radionice cirkuskih vještina uključuju vožnju monocikla, zračne vještine, POI... Osim vođenih radionica ovdje su i hula hoop rekviziti za slobodno korištenje tijekom festivala.

Glazbeni program uključuje glazbenike i eksperimentalne umjetnike. Program će se odvijati na Trgu kralja Tomislava, u subotu 18. svibnja od 21:30 sati uz glazbeni performans sjajnih SKIER & YETI!

ChilliBar program će biti smješten preko puta kina Samobor, na obali Gradne. Plesnjak se odvija od 14 sati subotom i nedjeljom.

Prezentacije cirkuskih vještina odvijati će se u subotu i nedjelju od 14 do 17 sati oko kina Samobor. U programu nastupaju polaznici tečajeva cirkuskih vještina i srodnih umjetnosti.

Ove godine ugostiti ćemo Triko cirkus teatar, Cirkulturu i Traumatic arts.

Lokalni suvremeno plesni kolektiv Trupa To će za vrijeme festivala organizirati izložbu fotografija "Odrazi" koja prikazuje performans Trupe na ulicama grada. Mikroteatar – Najmanje lutkarsko kazalište i Circus Luminenszesz sudjeluju u programu u obliku malih šatora s limitiranim brojem publike i kratkim zabavnim programima. Možete ih posjetiti kroz vikend oko kina Samobor.

Program festivala je besplatan, uz obaveznu donaciju u šešir. Svi pod mus' na Cu'fus!

Objavljeno: 14.05.2024.