T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Događanja

36. dani Rudarske greblice

36. Dani Rudarske greblice ove će se godine tradicionalno održati prvog vikenda u srpnju.

36. dani Rudarske greblice

Kulturno umjetničko društvo Oštrc pripremilo je bogat i raznolik program koji će početi u subotu 2. srpnja Gastro susretima ispred Rudnika sveta Barbara. Posjetitelji će moći degustirati tradicionalna jela iz Komiže, Buzeta, Drniša, Lopatinca i Ruda te sudjelovati u nagradnoj igri te natjecanju u izradi greblice.

Večernji dio programa "Greblica pri rudniku" počet će u 20:30 sati fire showom Cirkulture, a potom slijedi projekcija nagrađivanog arheološko-dokumentarnog filma Vučedol partridge u režiji i projekciji Darka Puharića i Design Studio D Vukovar. U glazbenom dijelu programa nastupit će sjajni mladi samoborski kantautor i glazbenik Roko Vušković.

U nedjelju, 3. srpnja ispred Rudnika sveta Barbara od 11:00 do 17:00 sati održat će se DJEČJA GREBLICA.

Djeca će moći uživati u raznim radionicama: Uprljaj ručice – zasadi biljčice, Gipsaonica, Kovačnica, Potraga za blagom, Vatrogasne igre, a prezentirana će biti i izrada rudarske greblice te održana predstava za djecu Teatara Puna kuća: Ogledalce, ogledalce.

Na rukometnom igralištu će se od 17:30 sati za zabavu pobrinuti Tamburaško društvo Kerest iz Svete Nedelje, a potom u 18:00 sati slijede Folklorni susreti te od 20 sati zabavni program uz bend Panorama.

Izbor najbolje greblice održat će se također na rukometnom igralištu, a svi koji žele sudjelovati trebaju između 17:30 i 18:30 donijeti greblicu od sira i oraha u protvanu. Proglašenje najbolje greblice bit će oko 20 sati, a TOMBOLA – izvlačenje glavnih nagrada oko 22:30 sata.

Od poratnih događanja izdvajamo stručno predavanje na temu Rudarska greblica (ZOZP) – ponos naše zajednice koje će 30. lipnja od 20 sati održati Karmen Sinković. Organizator pedavanja je Udruga Rudarska greblica.

Objavljeno: 26.06.2022.