T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Događanja

5. Samoborska dvorišna furka

FURKA ove godine savi 5. rođendan, a održava se od 09. do 11.9.2022. Povedite obitelj i prijatelje, i zabavite se na ovoj zanimljivoj manifestaciji.

5. Samoborska dvorišna furka

Samoborska dvorišna FURKA trodnevni je događaj za cijelu obitelj koji objedinjuje i predstavlja samoborsku urbanu scenu te stvara jedinstvenu zabavno-turističko-edukativnu priču.

Ovaj projekt Kluba poduzetnica Samobor smješten je u divnom atriju na glavnom Samoborskom trgu, a okuplja samoborske dizajnere, proizvođače, poduzetnike i udruge čije je djelovanje usmjereno na dobrobit lokalne zajednice, promociju i očuvanje kulturne baštine ali u suvremenoj viziji. FURKA je ostvarila i kvalitetnu suradnju sa lokalnom zajednicom, te je postala nezaobilazan dio turističke ponude za mlađu i urbanu populaciju Samobora i njegovih posjetitelja.

Ove godine tematika FURKE usmjerena je na Vile, mitove i legende samoborskog kraja pa će kompletno uređenje ovog divnog dvorišta, ali i razne dječje radionice i predavanja biti povezane upravo upravo sa mitskim bićima samoborskog kraja, koristeći recycle-upcycle-reuse.

Što sve ima na FURKI?

[MARKET]
U prodajnom dijelu FURKE predstavit će se brojni lokalni i gostujući dizajneri odjeće, nakita, keramike, kozmetike te ostalih uporabnih predmeta. Ove godine MARKET dio je proširen i obogaćen novim izlagačima, tako da nikako ne propustite posjetiti FURKU i pronaći divnu handmade sitnicu za sebe.

[DJEČJA PODUZETNIČKA ZONA]
U prostoru ”Dječje poduzetničke zone” sudjelovati će mali poduzetnici koji žele prezentirati svoje poduzetničke ideje i proizvode. Dječja poduzetnička zona organizira se u cilju promicanja razvoja poduzetničke kompetencije djece i mladih, a obuhvatiti će i izlaganje dječjih poduzetničkih projekata, proizvoda i usluga.

[DJEČJA SVAŠTAONICA]
U zabavnom dijelu pripremili smo raznovrstan program za djecu i odrasle. Brojne dječje radionice i sportske igre organizirale su samoborske udruge i ustanove čije djelovanje radi na dobrobiti zajednice kako bi djeci i roditeljima Samobora omogućili ljepše, sigurnije, efikasnije djetinjstvo i pripremu za uspješan, zdrav i napredan život.

[MUSIC&FUN]
Pozornica je rezervirana za promocije i nastup malih i velikih glazbenika, dok je večer rezervirana za svirku. Ove godine u naše čarobno dvorište dolaze Filip Rudan, Soulfingers&5reković, a novost je i OPEN MIC večer gdje ćemo dati šansu neafirmiranim izvođačima da pokažu svoje umijeće.

[FOOD&DRINK]
I dok djeca uče nove vještine na radionicama, odrasli se mogu okrijepiti u našoj FOOD&DRINK zoni i isprobati jedan od mnogih odličnih i nagrađivanih proizvoda samoborskih ugostitelja, kao npr. samoborsku pivu ili gin, Bermet, liker od pive ili fini zalogaj.

Ulaz na sve programe i koncerte samoborske dvorišne FURKE je slobodan!

Objavljeno: 08.09.2022.

Dokumenti za preuzimanje