T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Događanja

Advent u Samoboru

Dođite u Samobor i doživite Advent u punom sjaju!

Advent u Samoboru

Ovo je za mnoge najljepše doba godine, a Samobor po prvi put priprema bogat adventski program i neke od najčarobnijih trenutaka, s tisućama svjetlucavih lampica, poput beskrajnih čudesnih zvijezda. Između raskošno ukrašenih ulica, prolaza i trgova, a u samom srcu ovog pitoresknog gradića u blizini Zagreba, smjestit će se jedinstveno božićno klizalište koje će predstojećih dana biti ispunjeno osmjesima i radošću, a adventska pozornica u blizini ugostit će mnoge umjetnike.

Tako će se već u subotu, 27. studenog, na otvorenju Adventa od 18 sati moći uživati u besplatnom klizanju na klizalištu iza samoborskog kina (uz parkiralište u Kompareovoj ulici), uz paljenje lampica, DJ-a, maskote i Zagrebačke pahuljice. 

Ovo novo klizalište, uz ono pored Bunkera, koje nastavlja s uobičajenim radom, bit će otvoreno svakodnevno, od ponedjeljak do četvrtka te u nedjelju od 10 do 22, a petkom i subotom od 10 do 23 sata. Cijena sata klizanja, što uključuje i mogući najam klizaljki, bit će do 9. siječnja sljedeće godine, 15 kuna. Za korištenje klizališta nije potrebno posjedovati COVID potvrdu jer će se redari brinuti o maksimalnom broju posjetitelja koji je propisao Nacionalni stožer Civilne zaštite.

Organizatori Adventa u Samoboru, Grad Samobor i Turistička zajednica grada Samobora, pozivaju sve posjetitelje da se pridržavaju propisanih epidemioloških mjera.

Advent u Samoboru ove godine je uistinu posebna, čarobna zimska priča s romantičnom atmosferom koja će vladati cijelim gradom. Koncerti, predstave i ostali umjetnički programi unijet će blagdanski duh, a bit će i skrivenih mjesta u ovom bajkovitom gradu s postavljenim imelama, tako da ih zaljubljeni mogu potražiti. Nekoliko osmišljenih božićnih foto kutaka mnogi će željeti zabilježiti za uspomenu, a moguće je susresti vilenjake i dobre vile, ali samo ako se potrudite gledati otvorenog srca, baš poput djece na koju su domaćini posebno mislili.

U Samoboru su se dogodile velike promjene i novi duh vlada ovim gradom što se moglo osjetiti i ovog ljeta kada je uspješan projekt „Ljeto u Samoboru“ podigao ljestvicu očekivanja zahvaljujući odličnoj suradnji gradonačelnice Petre Škrobot i direktorice TZ Samobor Martine Paladine.

Oduvijek vjerujem da je Samobor grad pun neiskorištenih potencijala. U kampanji sam naglašavala kako ću fokus staviti na razvoj turizma, turističkih manifestacija te bolje pozicioniranje Samobora općenito. Upravo realizacija prvog proširenog koncepta Adventa u Samoboru i to na novim lokacijama pokazuje smjer u kojem želimo ići. Posjetite nas i uživajte u najradosnijem Adventu - poručila je gradonačelnica Škrobot najavljujući nadolazeći Advent koji će Samobor staviti na mapu obaveznih destinacija u ovo slavljeničko vrijeme.

Gurmane će privući ugostiteljske kućice gdje će pronaći sve sezonske okuse i užitke zahvaljujući bogatom izboru ukusne hrane i slatkih zalogaja. Zagrijte se šalicom tople čokolade ili aromatičnog kuhanog vina i u ugodnom društvu provedite nezaboravne trenutke Adventa u Samoboru.

Cijeli raspored događanja pratite na www.samobor.hr kao i na službenim društvenim mrežama Turističke zajednice grada Samobora.

Objavljeno: 24.11.2021.