Grad Samobor

Događanja

Ana Lenard i Matija Razum – sportaši Samobora za 2018. godinu

Ana Lenard i Matija Razum – sportaši Samobora za 2018. godinu
06.02.
2019.

Nošeni talentom, treningom, sportskim borbenim žarom, vještinom i umijećem, naši su sportaši i lani igrali zapažene uloge na svjetskim, europskim i hrvatskim sportskim pozornicama.

Najuspješniji samoborski sportaši nagrađeni su sinoć na tradicionalnom, 25. po redu proglašenju najboljih u sportu grada Samobora za 2018. godinu. Baš kao i prije pet godina, najboljom sportašicom našeg grada, u konkurenciji 5 nominiranih, proglašena je karatašica Ana Lenard, članica Karate kluba Samobor i državna reprezentativka, a najboljim sportašem, u konkurenciji s još 7 drugih, Matija Razum iz Orijentacijskog kluba Japetić, također državni reprezentativac. Ana je, uz ostalo, došla do ekipne bronce na Europskom seniorskom prvenstvu, a Matija je, između ostalog, državni prvak u sprintu i prvi u Kupu Hrvatske te pobjednik Alpe Adria kupa.

Za najbolju žensku sportsku ekipu, između 3 nominirane, izabrana je štafetna vrsta Orijentacijskog kluba Japetić u sastavu Ivana Kuzmanić, Daniela Popović Budi i Mirja Pavić koja je osvojila peti uzastopni naslov hrvatskih prvakinja u štafeti. Muška momčad godine, od 4 nominirane, seniorski je sastav Rukometnog kluba Rudar, lanjski prvak Prve hrvatske lige – sjever čime je opet postao “premijerligaš”.

Najbolji sportaš Samobora s invaliditetom ponovno je stolnotenisač Pavao Jozić iz Synergie Samobor, hrvatski reprezentativac i državni prvak u kategoriji 6. U konkurenciji veteranskog sporta najboljim je proglašen Goran Marković iz Judo kluba Samobor, državni prvak u kategoriji +100 kilograma.

Za nagradu su se natjecali i sportski treneri, a ove je godine priznanje zavrijedio trener Rudara Hrvoje Štibohar.

Davoru Cipeku iz Karate kluba Samobor dodijeljena je nagrada za najboljeg sportskog djelatnika godine, a jubilarna nagrada, za 25 godina rada, pripala je Motocross klubu TRP Marović iz Rakovog Potoka.

Priznanja su primili i najuspješniji u učeničkom sportu. To su svestrani Dorian Gorički, koji je na državnim prvenstvima u atletici i judu dohvatio drugo mjesto, a aktivan je i u rukometu te Lorena Bartaković, državna prvakinja u krosu, koja se još bavi i gimnastikom. Oboje su članovi Školskog športskog društva “Bogumilac”.

U kategoriji perspektivnih sportskih ekipa, do 15 godina starosti, priznanja su uručena ekipi mlađih kadetkinja u katama Karate kluba Samobor, selekciji mlađih kadeta Rukometnog kluba Rudar te mlađim kadetkinjama Stolnoteniskog kluba Samobor.

Perspektivnim sportašicama Samobora proglašene su rukometašica Lana Šurina, judašice Sara Šančić, Iris Maria Šlatka i Jana Cvjetko, karatašice Melani Đukić i Tina Kos, streličarka Talia Valentak, stolnotenisačica Lucija Krnić i atletičarka Ema Trogrlić.

Kod mladih sportaša najperspektivnijima su ocijenjeni judaši Nikola Škalec i Lovro Špoljarić, tenisač Stjepan Majcan, karataš Roko Cirnski, rukometaš Vito Glivetić, košarkaš Luka Žganjer, streličar Vigo Mikola, brdski biciklist Jan Horvat i šahist Borna Franc.

Posebna priznanja za vrhunska postignuća u 2018. godini pripala su Niki Jakobović iz Karate kluba Mladost i Lari Cvjetko iz Judo kluba Profectus Samobor, koje su aktualne europske viceprvakinje u mlađim uzrastima te Antoniu Kosmatu iz Atletskog kluba Samobor 2007 kao sportašu s invaliditetom koji je na državnom prvenstvu osvojio tri medalje različitog sjaja u trkačkim disciplinama. Dodijeljeno je još jedno posebno priznanje za rad i stvaralaštvo u sportu, a zaslužio ga je dugogodišnji sportaš, trener i sportski pedagog Milan Jelenić Srna.