T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Korisne informacije

"Malo Slatko": Čudesne torte iz Samobora koje oduševljavaju izgledom i okusom*

Maja i Gabrijela iz Samobora rade čudesne i prelijepe torte po želji klijenata, a niti jedan zahtjev nije im neostvariv.

"Malo Slatko": Čudesne torte iz Samobora koje oduševljavaju izgledom i okusom*

Majstorica Maja za jednu narudžbu uspjela je u dekoraciju ukomponirati karakter osobe za koju je bila torta, kroz razne, na prvu, nespojive elemente, a jedne se torte, kako kaže, i prestrašila.

Moram priznati da mi je ta tortica priuštila jako puno kasnih lijeganja i ranih dizanja, jer kako dekorirati tortu, a da je u njoj sadržan karakter osobe? Na kraju je sve ispalo i više nego savršeno, jer komentar kojeg sam dobila je zaista bio za pamćenje, 'Majo, da sam torta, točno tako bih izgledala!'

Još jedna torta bila je specifična po tome što je morala biti uska, poprilično visoka i u Sacher varijanti, što kada imate sklizak pekmez između biskvita predstavlja popriličan statički nezahvalan moment. Tada sam se po prvi puta prestrašila torte, sa smiješkom govori Maja Stanivuković koja je s prijateljicom Gabrijelom pokrenula obrt za proizvodnju i prodaju torti i kolača ''Malo Slatko''. Maja je prije šest godina odlučila napraviti potpuni okret u životu i posvetiti se svojim dvjema ljubavima, fitnessu i slastičarstvu. Prekvalificirala se dvostruko i tada kreće priča o "Malom Slatkom".

Prvo sam krenula raditi torte i kolače za obitelj i prijatelje, a zatim, krajem prošle godine, u partnerstvu s Gabrijelom, legalizirala poslovanje. Iako Gabi trenutačno prolazi proces službene prekvalifikacije u kojoj sam joj mentor, naš odnos se primarno temelji na prijateljstvu, kaže. Zanat je izučavala u čuvenoj slastičarnici ''Kavana Livadić'' u Samoboru gdje ju je većini svega što zna naučio njezin mentor, vrhunski slastičar i prijatelj Vedran Blažević.

Cijeli članak pročitajte na zadovoljna.dnevnik.hr.

Tekst i fotografije preuzeti su sa zadovoljna.dnevnik.hr.

Objavljeno: 23.02.2021.