T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Događanja

Dani Okusa hrvatske tradicije

Treći nacionalni dani Okusa hrvatske tradicije održavaju se od 18. do 28. 1studenog 2022. godine.

Dani Okusa hrvatske tradicije

Gurmani su već odavno prepoznali Samobor i znaju što ih očekuje. Nepretenciozno, autohtono, ukusno, začinjeno dobrom atmosferom. 

Kao ni u bilo čemu drugom, Samobor nikad nije bio zatvoren za dobre utjecaje. Od Nijemaca se naučilo nešto, od Francuza nešto drugo, bečka škola je pak donijela nešto treće, Mađari četvrto i danas se Samobor može pohvaliti izuzetno bogatim i raznolikim rasponom gastro ponude – češnofka, samoborska salama, muštarda, bermet, gljive, pastrva, samoborski kotlet, kotlovina, Rudarska greblica, krafna, kremšnita. Pa uz to sarma, štrukli, fileki, buncek sa zeljem, krvavice, srna, vepar, šnenokle, cvečn knedle – a to je samo tradicijski dio ponude!

Tako se i ovoga puta Samobor sa svoja dva restorana našao u projektu Turističke zajednice zagrebačke županije - dani Okusa hrvatske tradicije: Restoran Samoborska klet i Krčma Gabreku 1929.

Na jučer održanoj press konferenciji u projektu su predstavljeni nosioci standarda Okusi tradicije zagrebačkoga kraja, ugostiteljski objekti: Vinogradarska kuća Braje (Jastrebarsko), Sanda i Robert Braje;  Restoran Samoborska klet (Samobor), Marijana Karlović; Izletište Vina Kos-Jurišić (Sveti Ivan Zelina), Đurđica Kos Jurišić; Seosko domaćinstvo Stara preša (Šenkovec), Stjepan Jakševac; Restoran Mon Ami (Velika Gorica), Bruno Ceronja i Bistro Babriga (Velika Gorica), Tomislav Jančić.

Restoran Ivančić (Jastrebarsko), Krčma „Gabreku 1929.“ (Samobor), Izletište Suhina (Sveta Nedelja) nosioci su standarda Okusi tradicije zagrebačkoga kraja koji također sudjeluju u ovogodišnjim Danima Okusa zagrebačkoga kraja.

 

Objavljeno: 16.11.2022.