T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Korisne informacije

Dodijeljene nagrade Suncokret ruralnog turizma Hrvatske

Čak tri priznanja stižu u Samobor.

Dodijeljene nagrade Suncokret ruralnog turizma Hrvatske

Deseta po redu, svečana dodjela nacionalne nagrade Suncokret ruralnog turizma - Sunflower Award održana je u utorak, 28. veljače 2023. u Opatiji u organizaciji Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“.

Priznanje Suncokret ruralnog turizma Hrvatske projekt je u sklopu kojeg se jednom godišnje ocjenjuju turistička seljačka gospodarstva, tradicijska domaćinstva, tradicijska gastronomija, vinski i craft turizam, aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru, ruralno turistički projekti, kao i oni koji se bave zaštićenim i marketinškim oznakama. Ova akcija jedinstveno je ocjenjivanje najboljih programa, projekata ili aktivnosti kako bi se očuvala hrvatska izvornost te omogućio nastanak ruralnog turističkog proizvoda i usluga uz promociju i razvoj ruralnih krajeva.

Veliki interes dokazuje preko 160 prijavljenih projekata iz cijele Hrvatske, a po prvi put, pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, u projektu je sudjelovalo i 18 kandidata iz Bosne i Hercegovine, u različitim kategorijama.

U jakoj konkurenciji čak tri priznanja dolaze u Samobor.

Posebno priznanje za tradicionalnu proizvodnju kruha i očuvanje autohtonog kolača Rudarska greblica u kategoriji „Tradicijska (ruralna) gastronomija“ osvojila je Pekarnica Nikl.

Posebno priznanje za očuvanje tradicionalne proizvodnje prirodnih rakija u kategoriji „Craft turizam“ osvojila je Kušaonica rakija Hedonica - OPG Mahović.

Zlatnu povelju u kategoriji „Turistička seljačka gospodarstva“ zaslužio je seljački turizam „Mlin iz bajke“.

Dodjeli nagrada je u ime Grada Samobora nazočila gradonačelnica Petra Škrobot.

Čestitamo svim nagrađenima i želimo puno uspjeha u daljnjem radu.

Objavljeno: 01.03.2023.