T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Događanja

Druga utrka dječjih brodića na Gradni

Utrka osim natjecateljskog karaktera ima za cilj aktivno uključivanje djecu s Down sindromom u društvo.

Druga utrka dječjih brodića na Gradni

U nedjelju, 18.9. udruga DJECA ZA BOLJI SVIJET iz Samobora zajedno s Udrugom za sindrom Down Zagreb organizira DRUGU utrku dječjih brodića na potoku Gradni u Samoboru.

Nakon uspješne prve prošlogodišnje utrke brodića gdje se skupilo preko 200 malih natjecatelja i bar još toliko roditelja, ove godine cilj nam je navedeni događaj ponoviti i svakako povećati broj natjecatelja. Specifičnost navedenog događaja nalazi se i u tome što su u izradi brodića za natjecanje sudjelovala djeca s Down sindromom koja također aktivno sudjeluju i u samom natjecanju.

Kako sudjelovati?

Doći na mjesto za start, kod  Samoborskog muzeja, malo prije 10.00h 18.09.2022. gdje svi sudionici dobiju mali brodić i startni broj, te čekaju da ih se prozove za start. Po dolasku i najavi starta djeca u grupama od po osmero djece puštaju brodiće u potok. Pobjednik je onaj brodić koji stigne prvi do cilja koji se nalazi 100m nizvodno na potoku Gradni i on ide u dalje natjecanje i tako sve dok se ne dobije finalni pobjednik. Svi sudionici koji budu u utrci sudjelovali dobiti će kako nagradu brodić s kojim se budu natjecali i prigodnu nagradu. S obzirom da pobjednika isključivo određuje struja potoka svi imaju jednaku šansu za pobjedu.

Kotizacija je besplatna a prilozi su dobrovoljni i kao takvi će se uplatiti Udruzi az sindrom Down Zagreb.

Objavljeno: 06.09.2022.