T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Događanja

FIBA 3x3 Challenger u Samoboru

Samobor je domaćin FIBA 3x3 Challengera ovog vikenda, 16. i 17. rujna na Vugrinščaku.

FIBA 3x3 Challenger u Samoboru

Samobor Challenger održat će se u subotu i nedjelju, 16. i 17. rujna 2023. na Vugrinščaku, u organizaciji 3BL Croatia i Hrvatskog košarkaškog saveza. Svojim sloganom #RoadToOlympics, 3BL Croatia ima za cilj podržati viziju Hrvatskog košarkaškog saveza da se hrvatske 3x3 reprezentacije kvalificiraju za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

Na samoborskom Challengeru sudjeluje 16 ekipa, od kojih tri dolaze iz Hrvatske. Bivši NBA igrač, Damjan Rudež, proglašen je povjerenikom Lige te je za ovu priliku izjavio: "Ovo je prvi put da će Samobor ugostiti FIBA 3x3 Challenger što je izvrsna prilika za hrvatske 3x3 košarkaše da pokažu svoje vještine i ciljaju na osvajanje naslova u svojoj zemlji. Pobjednik Challengera imat će mjesto na FIBA 3x3 World Tour Wuxi Mastersu. U Challengeru sudjeluju 3 hrvatska tima i jako sam ponosan što ću vidjeti njihov nastup".

"Zadovoljstvo mi je da je upravo Samobor prepoznat kao grad koji će ugostiti ovaj međunarodni košarkaški 3x3 turnir. Ovo je prvi put da da imamo priliku biti domaćinom košarkaškog Challengera i sigurna sam da ćemo i u budućnosti samo nastaviti u ovom smjeru i dokazati kako Samobor nije samo grad iznimne ljepote i bogate kulture, već i vrhunskog sporta. Čak tri hrvatske momčadi sudjeluju na ovom međunarodnom turniru, što samo dokazuje koliko je košarka, pogotovo u ovom formatu, popularan sport u Hrvatskoj. Ovo je idealna prilika da naši predstavnici pred domaćom publiku pokažu svoje umijeće i osvoje vrijedne bodove koji će im pomoći da možda nastupe i na predstojećim Olimpijskim igrama. Svim ekipama želim puno sreće u natjecanju, dobru zabavu i ugodan boravak u našem Samoboru - izjavila je gradonačelnica Samobora Petra Škrobot.

Direktor i osnivač 3BL Croatia, g. Rohit Bakshi, izjavio je: "Izuzetno smo zahvalni HKS-u što nam je dodijelio ekskluzivna prava za promociju profesionalne 3x3 košarke u Hrvatskoj. Pokrenuli smo hrvatske košarkaše 3x3 i Savez za nastup u U23 nacionalnoj ligi ove godine. Igrači također dobivaju međunarodnu priliku u 3BL Thailand 3x3 košarkaškoj ligi, kao i u Indiji i Japanu ove godine.

***

3BL Croatia
3BL Croatia je ekskluzivni nositelj prava za vođenje profesionalne 3x3 košarkaške lige u Hrvatskoj, službeno odobrene i priznate od strane Hrvatskog košarkaškog saveza. 3BL Croatia ima jasnu viziju rasta i promicanja 3x3 kulture i njezinog potencijala diljem Hrvatske.

Objavljeno: 15.09.2023.