Grad Samobor

Događanja

Frendovska klupa u Samoboru

10.07.
2017.

Samobor je prvi hrvatski grad koji je jučer predvečer dobio svoju "frendovsku klupu".

Samobor je prvi hrvatski grad koji je jučer predvečer dobio svoju "frendovsku klupu". To je oslikana klupa koja bi trebala privući djecu da se na njoj odmore, uz nju druže, sklope koje novo prijateljstvo i osmisle kakvu novu igru. Za njezino postavljanje zaslužan je Laboratorij zabave, koji je za svu djecu na Trgu Matice hrvatske jučer priredio mali program kako bi im dočarao ideju o postavljanju takve klupe u parku, čiji je začetnik na svjetskoj razini sedmogodišnji Christian iz Sjedinjenih Američkih Država. Riječ je o međunarodnom humanitarnom projektu osmišljenom s ciljem prevencije i suzbijanja vršnjačkog nasilja te sklapanja novih i njegovanja starih prijateljstava među djecom vrtićke i osnovnoškolske dobi.

U oslikavanju i ukrašavanju klupe sudjelovalo je 30-ak mališana za koje je Laboratorij zabave osigurao alate i materijale. Prije toga za sve njih priredio je zanimljivu interaktivnu predstavu - priču o afričkom dječaku Ipamanondasu, jako dobrom, "baš fora" i "super cool" dečku, koji bi se nekad u svojoj sobi malo previše zaigrao čemu je njegova mama pokušavala doskočiti na više načina. Zato je plohom ispred zgrade samoborskog kina 15-ak minuta više puta odjekivalo "Ipamanondas, gdje ti je pamet s kojom si se rodio?"

Program je priređen uz potporu Turističke zajednice grada Samobora, koja će klupu, nakon jučerašnjeg oslikavanja, a uz pomoć Komunalca, premjestiti u park s igralima za djecu. Druga "frendovska klupa" u našem gradu bit će postavljena krajem kolovoza.