Grad Samobor

Izletište i vinotočje Pavlin

Seosko gospodarstvo Pavlin nalazi se dva kilometra od središta Samobora u mjestu Vrhovčak.

Izletište i vinotočje Pavlin
Subota - nedjelja 12:00 - 21:00
Ostale dane prema najavi

Sva hrana i vino koje se nude u Izletištu i vinotočju Pavlin isključivo su vlastite obiteljske proizvodnje, a obiteljska je i atmosfera koja će vas dočekati u podrumu i restoranu s ljetnom terasom usred vinograda. Na nadmorskoj visini od 320 metara, okruženi sa 7000 trsova, dok čekate da na stol stignu domaći specijaliteti, vrijeme možete prikratiti pogledom na Zagreb i Veliku Goricu u daljini ili prema obroncima Plešivice i Samoborskog gorja ili se zagledati prema Sloveniji.

A tad na stol stižu domaća vina - graševina, kraljevina, zeleni silvanac, rizvanac i portugizac, te nadaleko poznati bermet. Slijedi hrana: sir s vrhnjem, suhi špek, salama, šunka, suhi sir, juhe, patka, kokoš s mlincima, teleća koljenica, meso sa žara, kao i druga domaća jela od peradi, svinjetine, teletine i divljači. U zimskom razdoblju nezaobilazne su češnjofke, krvavice, pečenice s dinstanim zeljem i restanim krumpirom.

Osim obiteljskih ručkova u Izletištu i vinotočju Pavlin organizirati se mogu rođendani, godišnjice i razne druge proslave poput Martinja, Vincekova, Nove godine, kao i degustacije vina i bermeta za grupe turista i izletnika.