T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo

Izletište Kuzmanović Slavagora

Izletište Kuzmanović Slavagora
Subota - nedjelja 12:00 - 20:00
Ostale dane prema najavi

U srcu Samoborskog gorja, nedaleko od Zagreba te četiri kilometra od Samobora smjestila se Slavagora, a na lokaciji koja pruža predivan pogled na brežuljkasti krajolik, stari Okić grad, Zagreb i okolicu smjestilo se Seosko obiteljsko gospodarstvo Kuzmanović – Slavagora.

Prvo treba odlučiti želi li se prvo otići u šetnju šumskim stazama i uživati u netaknutoj prirodi te stići do starog Okić grada, potoka Konščica, izvora, sela Cerje i crkve sv. Leonarda iz 18. stoljeća ili pak uživati u ponudi izletišta. Jer i tu se ima što vidjeti - kuće su uređene poštujući tradicijsku arhitekturu ovog kraja, a namještaj i brojni predmeti kojima je ukrašeno izletište autentični su svjedoci nekadašnjeg života ljudi u ovom kraju.

Tradicija je i ono što se nudi na stolu, vina, rakije i sokovi iz vlastite proizvodnje, te izvrsna domaća kuhinja: štrukli, sir i vrhnje, domaća juha, umaci s vrganjima, purice i patke s mlincima, te mnoštvo ostalih domaćih specijaliteta. Osim za izletnike, planinare i putnike, Izletište Kuzmanović Slavagora otvoreno je i za mogućnost naručivanja preko tjedna za proslave, rođendane, momačke/djevojačke večeri i slično.