Grad Samobor

Korisne informacije

Kamo na Beeizlet?

Kamo na Beeizlet?
25.06.
2020.

Nova edukacijsko zabavno degustacijska avantura u Samoboru.

Mihaljević med na originalan način poziva na izlet u prirodu i uživanje u čarima meda. Poziv prenosimo u cjelosti.

Doma je najljepše, kako to sad zvuči nevjerojatno. Nakon što ste se u zadnja tri mjeseca nauživali svog doma i svoja četiri zida odlazak u prirodu vam dođe ko neko oslobođenje. Kao da priroda do sada nije bila tu i kao da vam je netko branio da uživate u njoj. Namjerno pišem vi, jer mi pčelari većinu svog radnog vremena provodimo u prirodi, tako da nas u tom smislu Corona nije previše pogodila.

Mi u našoj maloj pčelarskoj farmi smo se pripremali, naravno ne znajući da će nam se desit Corona, da ovo proljeće krenemo u jednu novu edukacijsko-zabavno-degustacijsku avanturu. Naša ideja je bila da vam prenesemo bar dio čarolije života i organizacije pčelinje zajednice, nastanka meda, propolisa i matične mliječi.

Ne očekujte “industrijski” obilazak i prezentaciju kao u velikim muzejima kad platite ulaznicu dobijete slušalice i onu spravu ko walkman na kojoj izaberete jezik na kojem slušate virtualnog vodiča. Tad krenete u obilazak gdje vas rijeka ljudi nosi već zacrtanom stazom od skulpture do skulpture, pa slike i portreti povjesnih velikana, pa posuđe i odjeća iz tog doba... pa na kraju kad vam već noge otpadaju od umora izlazite kroz suvenir shop i tu ostavite nešto eura za kraj da se poslije možete sjetit gdje ste uopće bili. Moja najveća muzejska trauma je bila kad sam kao mali osnovnoškolac iz Nuštra sa školom došao u posjet velikom muzeju Mimara...

E, mi vam želimo priuštiti jedno potpuno drugačije iskustvo. Kod nas ćete naučiti kako je organizirana pčelinja zajednica, zašto je matica tako posebna te što je propolis, a što matična mliječ. Zavirit ćemo u apisarij (staklena košnica). Pokazat ćemo vam kako se vrca med.

Kušat ćete desetak vrsta našeg meda (do mile volje) te čuti nešto o porijeklu tih medova, možete sjediti ili stajati ako vas je volja, prošetat po šumi i slušat ptice kako pjevaju i pčele kako zuje. Možete postavljat pitanja, a i ne morate. Kao što sam već spomenuo to bi trebao biti jedan nezaboravni edukativno - zabavno - degustacijski Beeizlet. Besplatno!

Najavite se na:
+385 (0)912538260 ili e-mailom na miroslav@mihaljevicmed.hr.

Informacije: www.mihaljevicmed.hr