T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Korisne informacije

Kamo za vikend

Od izleta u prirodi do izložbi u Galeriji Prica i Bunkeru.

Kamo za vikend

IZLET BR. 1 OKIĆ
Zavirite unutar zidina Okić grada, do kojeg vam treba tek 15-ak minuta laganog hoda od Planinarskog doma dr. Maks Plotnikov. Za dužu šetnju obiđite poučnu stazu Okićnica, koja također počinje kod planinarskog doma.

IZLET BR. 2 PLEŠIVICA
Planinarska tura od Poljanica do vrha Plešivica, za koju vam je potrebno 40-ak minuta hoda. Ukoliko krenete na drugu stranu, možete i do Oštrca, za 1,30h. Povratak je istim putem nazad.

IZLET BR. 3 JAPETIĆ
Planinarska tura od Šoićeve kuće u Malom Lipovcu preko tzv. livada (pratite markacije) za 2h, odnosno lakša verzija od Dragonoša do Japetića za 1h. Prilaz je moguć i s jaskanske strane, od restorana Šumski dvor do planinarskog doma za 1h.

IZLET BR. 4 BICIKLOM DO SKELE
Isprobajte laganu biciklističku rutu od glavnog samoborskog trga prema skeli u Medsavama. Na vama je hoćete li produžiti prema Svetoj Nedelji, skelom do Zaprešića ili nastaviti pratiti plave oznake rute. Osim rute prema Medsavama, jedna od lakših samoborskih ruta je i ona prema Otruševcu.

Aktualno je i nekoliko izložbi koje možete posjetiti:

Do 28. ožujka otvorena je međunarodna izložba Woman about woman u Galeriji Prica, a u centru za mlade Bunker očekuje vas izložba karikatura Oni akademske slikarice Tisje Kljaković Braić, kojom predstavlja svoje prepoznatljive i simpatične crteže, kratke isječke iz života „njih dvoje“. Ova je izložba otvorena do 23. svibnja.

U ponudi Samoborskog muzeja i dalje su dvije tematski različite igre "Potrage za blagom". Igra pod nazivom "Zla kletva Crne kraljice" osmišljena je na temelju samoborske legende o kamenoj kornjači te je namijenjena djeci od 7 do 9 godina. Druga igra, "Tko je smjestio Beli IV.?", u kojoj se traži Belina povelja, predviđena je za djecu i mlade od 10 do 16 godina. Prva će se moći zaigrati sutra, u subotu, 27. ožujka od 11 i od 15 sati u i ispred Samoborskog muzeja, a druga u nedjelju, 28. ožujka u istim terminima. Prijave su na muzej@samobor.hr.

Objavljeno: 25.03.2021.