Grad Samobor

Korisne informacije

Konstantan rast dolazaka i noćenja

Konstantan rast dolazaka i noćenja
05.07.
2019.

Samobor je jedan od najposjećenijih gradova Zagrebačke županije u prvoj polovici godine.

Zagrebačka županija je u prvih šest mjeseci 2019., u odnosu na isto razdoblje 2018., ostvarila 14 posto više dolazaka turista (54.838 dolaska) te 12 posto više noćenja (89.465 noćenja).

Inozemni gosti ostvarili su 40.713 dolazaka i 63.505 noćenja, dok su domaći gosti ostvarili 14.125 dolazaka i 25.960 noćenja. Najviše dolazaka, iza domaćih gostiju, ostvarili su gosti iz Kine te ostalih azijskih zemalja, a nakon njih tradicionalno slijede gosti iz Njemačke, Italije, Bosne i Hercegovine te SAD-a. Najposjećeniji gradovi u prvoj polovici godine bili su Velika Gorica, Jastrebarsko, Samobor i Sveta Nedelja.

Ovaj konstantan rast turističkog prometa u županiji odraz je višegodišnjeg truda turističkih djelatnika uloženog u podizanje aktivnosti destinacije, mnogobrojne manifestacije, raznolik i zanimljiv ruralni prostor, bogata eno i gastro ponuda, otvaranje novih smještajnih kapaciteta, a svakako je bitna i blizina grada Zagreba, jednog od najvećih turističkih središta, te povećanje promocije i oglašavanja na domaćem i inozemnim tržištima.