T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo

Noćna utrka grada Samobora

Dogode se tako trendovi koje nitko ne može objasniti. Recimo, u Samoboru je izuzetno popularno trčanje. Samoborci vole pojesti, vole popiti, uživati u životu pa to dođe kao neki balans. Ili se možda radi o odjeku iz 1961. godine kad je 9. svibnja ulicama grada trčana prva Noćna trka “Oslobođenja Samobora”.

Ta je tradicija, u skladu s današnjim trendovima, zaživjela ponovno punom snagom prije nekoliko godina. Nakon što je neko vrijeme održavana na gradskom stadionu, ljubav prema trčanju vratila je Noćnu trku ponovno na mjesto gdje je i počela, na Trg kralja Tomislava. Utrka koju su nekad trčali samo školarci danas je prava gradska utrka koja povezuje sport i ljepote Samobora i privlači sve više trkača.

Trči se u više dobnih kategorija, dionicama raznih kilometraža od promotivne utrke za školarce na kilometer i pol, preko 5 kilometara za građane do velike utrke na 10 kilometara ulicama Samobora za žene i muškarce.

Organizirator utrke je Klub cestovnog i planinskog trčanja Samobor, na inicijativu Grada Samobora i Samoborskog športskog saveza.

Više: www.nugs.hr