T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Korisne informacije

Novi park za sve generacije

Samobor je dobio siguran i sadržajan prostor za igru i druženje na otvorenom.

Raznolika igrala, penjalice, ljuljačke, njihalice, podni trampolini i vrtuljci, konstrukcija dvorca na pijesku koja predstavlja simboličnu repliku samoborskoga starog grada te fontana koja pruža pravo osvježenje u sunčanim danima, sadržaji su koji čine i obogaćuju novootvoreni park u Južnom naselju.

Uređenjem parka koji se prostire na 7 500 m2, Samobor je dobio siguran i sadržajan prostor za igru djece, rekreaciju mladih te druženje na otvorenom. Podijeljen na nekoliko zona, park nudi raznolike aktivnosti za sve uzraste. Od dječjeg igrališta s raznim spravama do fitness zone sa spravama za vježbanje, te zone za opuštanje s klupama, stolovima za šah i sjenilima za zaštitu od sunca.

Park je osmišljen kako bi zadovoljio različite potrebe posjetitelja, a dodatno je opremljen s dvije slavine s pitkom vodom, stalcima za bicikle te pješačkim stazama i LED rasvjetom. Hortikulturno uređenje trajnicama i cvjetnicama te novi drvoredi dodaju estetsku vrijednost prostoru, a u sklopu parka postavljeni su i toaleti. Park je pod videonadzorom.

Ovime je Samobor dobio ne samo mjesto igre i rekreacije, već i mjesto za druženje i zabavu za cijelu zajednicu.

Objavljeno: 16.04.2024.