Grad Samobor

Korisne informacije

Novo vrijeme – vrijeme za ruralni turizam

Novo vrijeme – vrijeme za ruralni turizam
04.12.
2018.

Prijavite se na besplatan seminar „Novo vrijeme – vrijeme za ruralni turizam“, do 9.12.

Prijavite se na seminar „Novo vrijeme – vrijeme za ruralni turizam“ koji će se održati u utorak, 11. prosinca od 10 do 14 sati u Kavani Livadić, u organizaciji Turističke zajednice grada Samobora.

Ruralni gourmet turizam predstavlja razvojni i promotivni projekt, koji je u svom razvojnom procesu sve češće motiv dolaska turista. Ciljevi ovog oblika turizma su promocija Hrvatske i njezinih pojedinih područja kao prepoznatljive i kvalitetne gastro destinacije te promocija i turistička valorizacija tipičnih i autohtonih / lokalnih gastro proizvoda.

Svrha ove edukacije je potaknuti stvaranje gastroturističke ponude u destinaciji, definiranje koncepta projekta te razvoj i promocija gastro kulture područja grada Samobora. Seminar je prvenstveno namijenjen potencijalnim i registriranim OPG-ima, turističkim seljačkim gospodarstvima i poduzetnicima u ruralnim područjima i ruralnom turizmu te svima onima koji rade na području ruralnog turizma (jedinice područne i lokalne samouprave, turističke zajednice, LAG-ovi, komore, udruge, zadruge, tvrtke, savjetodavna služba i ostali zainteresirani). Seminar je za sve sudionike besplatan, a polaznici će dobiti Uvjerenje o sudjelovanju na seminaru.

Glavne teme seminara:

  • Gourmet turizam, ključni principi i trendovi u ponudi izvorne, tradicijske, autohtone kuhinje i specifičnih lokalnih specijaliteta, hrvatska kulinarska baština
  • Gourmet-turistički proizvod (kreiranje turističkog proizvoda), packaging i benchmarking
  • Promidžba, ciljne skupine i brendiranje gourmet turizma
  • Hrana kao motiv dolaska i suradnja s turističkom industrijom

Suorganizatori seminara su Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“ i Hrvatska udruga za turističke i kulturne rute „Tur Kultur“.

Molimo zainteresirane da potvrde dolazak na ivana.kokot@samobor.hr ili na telefon 336 00 44 najkasnije do nedjelje, 9. prosinca.