T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Događanja

Samobor trail 2024.

Tko jednom potrči samoborskim bregima, uvijek im se vraća. Zato se vidimo 13. travnja na jednoj od prekrasnih samoborskih staza.

Samobor trail 2024.

Samobor trail ove godine kreće u subotu, 13. travnja, iz samog srca grada, s livade Vugrinščak, podno zidina staroga grada. Vama su na izbor ponuđene tri kružne staze, od kojih se dvije duže boduju u poretku KontinenTrail liga.

Rekreativna (8 km) – za one koji još nisu sasvim utrenirani, ali rado bi potrčali/prohodali park šumom Anindol uz naše opjevane kapele. Naravno i za one iskusnije i brže kojima ova dionica odgovara.

Kratka (16 km) – boduje se u ligi. Kratka staza kreće iz Samobora s Vugrinščaka i odmah slijedi uspon do zidina starog grada Samobor pa nastavlja dalje do kapele Sv. Ane. Tim šumskim putem možete uživati u pogledima kroz šumu na Vugrinščak i okolicu. Pred sam kraj utrke, kada se ponovno vratite u Samobor, ta ista staza će vas dovesti do cilja. Potom sllijedi spust s druge strane brda prema kratkom makadamu kojim ćemo krenuti prema Cerju. Nedugo zatim staza ulazi u šumu te nastavlja šumskim putevima uz vrlo malo izlazaka na asfalt i makadam. Nakon Cerja ulazimo u šumu Slavagore koju ćemo potpuno obići i s njene najudaljenije točke započeti povratak njenom drugom stranom. Ponovo prolazimo Cerjem s druge strane sve do vidikovca Tepec. Nakon toga spuštamo se nazad u Samobor sličnim putevima kojima smo krenuli nakon starta. Ponovno prolazimo pored kapele Sv. Ane i zidina starog grada. Očekujemo da će taj spust biti pravi užitak trčati približavajući se cilju kojeg se može vidjeti s brda, a nakon već otrčanih otprilike 16 kilometara i 700 m savladane uzbrdice.

Duga (31 km) – boduje se u ligi. Najljepša i najraznovrsnija staza ove utrke. Krećemo s Vugrinščaka u šumu i penjemo se uz opjevanu kapelu svete Ane i stari gradski „tancplac“ nakon kojeg slijedi zavojiti spust prema Maloj Rakovici. Onda ćemo gotovo netaknutim šumama krenuti za Slavagoru pa nastaviti prema staroj utvrdi Okića. Ispod Popovdolske pećine put vodi prema Karvanišću, oštrom usponu na Plešivicu s kojega se pružaju divni pogledi prema plešivičkim selima, iza kojih se u daljini vidi istočni dio Zagreba. Na jug pogled seže sve do Kleka, a jaskanski kraj je kao na dlanu. S vrha Plešivice spuštamo se na Poljanice. Ovdje ćemo vas, preko šuma i livada, novim putem povesti do Rancerja. Izvest ćemo vas uskoro na grebensku stazu iznad bijele ceste za Oštrc, penjemo se na prekrasni Ptičji vrh pa preko Velikog dola i Palačnika tražimo put prema Samoboru. Vjerujemo da nećete žaliti niti zbog jednog od oko 1650 metara uspona koji vas očekuje.

Sve informacije potražite ovdje.

Objavljeno: 09.04.2024.