T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Događanja

Počele prijave za Samobor trail

Tko jednom potrči samoborskim bregima, uvijek im se vraća. Zato se vidimo 17. lipnja na jednoj od prekrasnih samoborskih staza.

Počele prijave za Samobor trail

Samobor trail ove godine kreće u subotu, 17. lipnja, iz samog srca grada, s livade Vugrinščak. Ciljni luk razvit ćemo također ovdje, podno zidina staroga grada, a vama su na izbor ponuđene tri kružne staze, od kojih se dvije duže boduju u poretku KontinenTrail liga.

Rekreativna (8 km) – za one koji još nisu sasvim utrenirani, ali rado bi potrčali/prohodali park šumom Anindol uz naše opjevane kapele. Naravno i za one iskusnije i brže kojima ova dionica odgovara.

Kratka (16 km) – boduje se u ligi. Ovdje možete upoznati ljepotu i raznolikost naših šuma, popeti se na Tepec kojeg su nekada pokrivali vinogradi pa se sjuriti do potoka Rakovice koji se tek porodio iz slavagorskih šuma. Nadomak Cerja vas okrećemo i vraćate se šumom prema Vungriju gdje vas čeka okrepa i druženje.

Duga (31 km) – boduje se u ligi. Najljepša i najraznovrsnija staza naše utrke. Ovdje se spajaju dva slavna stara grada, samoborski i okićki, čekaju vas i oštre špice Karvanišća i guste šume Plešivice. Otpozdravite planinarima putem u čak četiri planinarska doma, pod Okićem, na Poljanicama, Oštrcu i Velikom dolu. Ostaje još samo uspon na Palačnik, omiljeno vikendaško naselje Samoboraca i lijepi spust niz Čudomerščak i gotovo ste u cilju. Nakon što se još jednom popnete do starih zidina iznad Vugrinščaka.

Prijave za Samobor trail već su krenule. Izaberite svoju stazu i prijavite se ovdje.  

Objavljeno: 23.05.2023.