T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Događanja

Počinje 12. izdanje poznatog Cirkuskog uličnog festivala: CU'FUS-a

Od 19. do 21. svibnja svi pod mus na CU'FUS!

Počinje 12. izdanje poznatog Cirkuskog uličnog festivala: CU'FUS-a

12. izdanje Cirkuskog uličnog festivala u Samoboru održat će se od 19. do 21. svibnja 2023. godine na Trgu kralja Tomislava i u parku oko Samoborskog muzeja.

CU'FUS je međunarodni festival cirkuske umjetnosti koji se održava od 2011. godine u Samoboru. Kroz žongliranje, vožnju monocikla, hodanje po žici, komediju, klaunove, ekvilibriste, fizičko kazalište, performere, ulično kazalište, glazbu, igru s posjetiteljima, smijeh i veselje zbližit će se kroz različite kulturne afinitete i različite generacije građana. Cilj je upotpuniti kulturnu, turističku, zabavnu, ali i gastronomsku ponudu grada Samobora, dok je uloga oživljavanje humorističnog duha grada Samobora. Godine 2011. ovaj festival je postavio Samobor na cirkusku kartu Europe i potvrdio je svoju težnju da nastavi s radom, a slijedećih godina se proširuje i postaje prepoznatljiv samoborski festival.

Gostujuće trupe i umjetnici na ovogodišnjem festivalu: Circooltura (Švedska), Krumppir (Venezuela), 4 Monkeys (Italija), Flame Rain Theatre (Austrija), Duo Ariadna (Italija), Wunder Tandem (Italija), Tricycle trauma, Cirkultura, Loop Cirkus, Cirkorama, Marijana Matoković...

Nositelj projekta je cirkuska udruga Cirkultura iz Samobora. Program festivala podržan je od Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Zagrebačke županije, Grada Samobora i Turističke zajednice grada Samobora.

Svi pod mus' na Cu'fus!

Objavljeno: 19.05.2023.