T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Događanja

Počinje Advent u Samoboru

Advent u Samoboru prošle je godine bio jedan od najposjećenijih i najveselijih pa i od novog ne očekujemo ništa manje.

Počinje Advent u Samoboru

Smisleno je koncipiran i povezan, sve je dostupno u nekoliko koraka što daje priliku posjetiteljima da ležerno uživaju u sadržaju ​​i cjelovitom pogledu na Advent dok slušaju koncerte na otvorenom, kližu ili piju omiljeno piće. Bajkovitu atmosferu dočarat će pregršt lampica i ukrasa, a uređuju se i foto pointovi i adventski detalji koji su posebni sami za sebe, dok zajedno čine čarobnu cjelinu koja će uljepšati zimske večeri.

Program kreće u subotu, 26. studenoga. Već u 17 sati Samoborski ogranak MH poziva na glavni gradski trg na program paljenja prve adventske svijeće. Otvorenje klizališta koje se i ove godine nalazi iza samoborskog kina počet će u 18 sati paljenjem lampica i nastupom Zagrebačkih pahuljica. Najmlađe će zabavljati Klaun Balonko, a moći će se isprobati i oslikavanje lica, dok u kupoli na Trgu Matice hrvatske od 20 sati nastupa Matija Cvek. U nedjelju u 16 sati nastupit će Klapa Dišpet.

Povodom otvorenja u subotu, 26. je klizanje besplatno, dok će u ostale dane trajanja Adventa ulaz biti 15 kn, a za najam klizaljki potrebno je izdvojiti 10 kn. Radno vrijeme klizališta bit će svakim danom od 10 do 22 sata.

U danima pred nama slijedi pregršt koncerata te uživanje u eno i gastro ponudi u adventskim kućicama. Od glazbenika će nastupiti: Grupa Pavel, The Sway band, Vesna Pisarović, Mirko Švenda Žiga, Jacques Houdek, Barbara Munjas, Roko Vušković i Domenica. Koncerti se održavaju u kupoli, subotama od 20 sati, a nedjeljama od 16 sati. Također, razni DJ-i puštat će glazbu petkom od 17 i subotom od 10 sati, a za buđenje onog starog, već pomalo zaboravljenog božićnog duha Ozren Glaser pomno je odabrao preko 400 božićnih pjesama i skladbi filmske glazbe koje će se puštati kroz tjedan. Za djecu će biti upriličena sportska olimpijada na ledu, a navratit će nam i Djed Božićnjak koji će upravljati, kako kaže, najmanjim vlakom na svijetu.

U adventskim kućicama u Kleščićevoj moći će se kupiti suveniri, prigodni pokloni, nakit i razne rukotvorine.

Vidimo se u Samoboru!

Objavljeno: 24.11.2022.