T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Događanja

Samobor ugostio svjetsku biciklističku elitu

XCO Samobor u organizaciji BBK Šišmiš okupio je preko 300 sudionika.

Uspješno je održano 29. izdanje međunarodne brdsko biciklističke utrke XCO Samobor, na atraktivnoj stazi Park šume Tepec, sa startom i ciljem na glavnom gradskom trgu. Na utrci je nastupilo preko 300 biciklista iz 12 zemalja: Hrvatske, Slovenije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Francuske, Njemačke, Italije, Meksika, Makedonije i Ukrajine.

Po prvi puta XCO utrka se mogla pratiti uživo, na malim ekranima na Sportskoj Televiziji te punem online kanala BBK Šišmiš.

Najbrži u Elite kategoriji bio je prošlogodišnji pobjednik Alessio Agostinelli iz Italije, drugo mjesto zauzeo je Daniele Braidot, također iz Italije, dok je treći bio Karl Markt iz Austrije. U ženskoj konkurenciji iste kategorije najbrža je bila Yana Belomoina iz Ukrajine, drugo je mjesto zauzela Tanja Žakelj iz Slovenije, a treća je bila Vita Movrin, također iz Slovenije. Naš Fran Bošnjak je na domaćem terenu zauzeo 8. mjesto.

U kategoriji Junior prva tri mjesta u muškoj kategoriji zauzeli su Žan Pahor iz Slovenije, Ivan Okmažić iz Hrvatske i Marcel Gladek iz Slovenije. Među juniorkama je najbrža bila prošlogodišnja pobjednica Lisa Canciani iz Italije, a drugo i treće mjesto zauzele su Tina Vrhovnik i Tina Smrdel, obje iz Slovenije.

Šišmiši su na svom terenu nastupili u gotovo svim kategorijama. U kategoriji Elite nastupili su Larisa i Fran Bošnjak koji su, svatko u svojoj kategoriji, zauzeli 6. i 8. mjesto. U istoj je kategoriji nastupila i Klara Tepić koja nažalost nije završila utrku. U kategoriji Juniori Patrik Mustač utrku je završio na 14. mjestu.

U kategoriji U9 nastupili su Vita Horvat i Lovro Paska koji su utrku završili na 4. i 15. mjestu. Jan Horvat je u kategoriji U11 zauzeo drugo mjesto, isto kao i Filip Noršić u kategoriji U13. Andrija Župančić bio je 23. u kategoriji U15, a Borna Korpar je među Kadetima zauzeo 13. mjesto. I konačno, naš Mario Jurić se među Veteranima našao na 9. mjestu.

Rezultate u svim kategorijama možete pogledati ovdje

Nagrade najboljima dodijelili su Petar Burić, zamjenik gradonačelnice i Viktor Jozić, predsjednik Samoborskog sportskog saveza.

Čestitamo svima koji su ove godine stajali na postolju, a iz BBK Šišmiš zahvaljuju svima koji su pomogli u organizaciji utrke.

Foto: Edin Tuzlak

Objavljeno: 06.06.2022.