T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Korisne informacije

Samoborski čvarci

Jeste li znali da najbolji čvarci dolaze iz Samobora?

Samoborski čvarci

Čvarci su dio hrvatske kulinarske tradicije i pravi dragulj naše gastronomije. Radi se o jelu od prženog svinjskog masnog tkiva. Tradicionalno, čvarci se pripremaju kuhanjem komadića slanine i masnog mesa u metalnom kotlu. Tijekom kuhanja, mast se istopi i ocijedi a sitni komadi mesa i masnoće se prže i suše.

I Samobor se ponosi proizvodnjom čvaraka. Naime, Frelimo obrt, osnovan 2003. godine, nastavljač je obiteljske mesarske tradicije i orijentiran isključivo na proizvodnju svinjske masti i čvaraka. Spoj tradicionalnih znanja, sustavnog održavanja zdravstvene ispravnosti i visoke kakvoće proizvoda te mogućnost svakodnevnih isporuka velikih količina svježe robe, rezultirali su ogromnom popularnošću samoborskih čvaraka i masti.

Frelimo je trostruki dobitnik priznanja Superior Taste Award koje u Bruxellesu dodjeljuje International Taste&Quality Institute. Također, na 84. Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu 2017. Frelimo je osvojio 3 zlatne medalje za kvalitetu čvaraka te dizajn ambalaže.

Detaljne informacije potražite na www.frelimo.hr.

Foto: Facebook stranica Frelimo čvarci

Objavljeno: 02.11.2021.