T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo

Samobor Craft Festival

Samobor na proljeće predstavlja svoj mladi i kreativni festival posvećen malim zanatima. Središte ovog čarobnog grada pretvora se u najveći festival malih zanata u Hrvatskoj.

Ovo unikatno glazbeno-izložbeno događanje, koje je naslijedilo tradicionalni Samoborski proljetni sajam, prvi puta je predstavljeno 2022. godine. Nekoliko tisuća posjetitelja prvog izdanja Samobor Craft Festivala imalo je tada priliku upoznati se s bogatom ponudom vrijednih i unikatnih zanatskih proizvoda, od domaćih tradicionalnih rukotvorina, poput ručno rađenog nakita, lončarskih proizvoda, licitara, pa čak do i craft brodova i specifičnih ručno rađenih igračaka.

S obzirom na iskazani interes i izlagača i posjetitelja, Samobor Craft Festival kao najveći festival malih zanata nudi uvid u vrijedne i tradicionalne zanatske proizvode i umjetničke rukotvorine ​​te predstavlja zanimljivosti iz svijeta raznolikih craft proizvođača kako iz okolice Samobora tako i iz čitave Hrvatske. Naglasak festivala je na gastro ponudi ukusnih zalogaja i osvježenja, a cjelodnevni izložbeni i gastro program upotpunjen je koncertima u večernjim satima.

Festival se rasprostranjuje kroz čitavo središte grada, od Trga Matice hrvatske preko Kleščićeve ulice do Trga kralja Tomislava, a u samom centru na središnjoj festivalskoj pozornici u večernjim satima se održava glazbeni program.