T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo

Samoborski proljetni sajam

Hvaliti se tradicijom obrtništva i vrijednih samoborskih ruku je lako, međutim, vrijedno je samo ako se to uspije svima prikazati i dokazati. Zato se svake godine s početkom proljeća organizira Samoborski proljetni sajam koji na jednom mjestu, pod šatorom na Trgu kralja Tomislava okuplja ono najvrijednije što Samobor može ponuditi od svoje obrtničke tradicije, obiteljske proizvodnje te kulturne i gastronomske ponude.

ŠTO VAS OČEKUJE NA SAJMU

Stari zanati, suveniri, nakit i tekstilno rukotvorstvo, samoborska salama, češnofka, rakije, likeri, vina, bermet, muštarda, greblica, domaći kolači, pekarski proizvodi, pekmezi, medičarski i licitarski proizvodi, tradicijske igračke, nošnje, umjetnine, rukotvorine, knjige, robne marke, cvijeće, brojni gostujući izlagači i još puno toga.
Od 2017. godine na malom trgu pored pošte organizira se i Dječji proljetni sajam kako bi se ljubav prema samoborskoj baštini razvijala od malih nogu i učilo djecu da je najveća vrijednost stvoriti nešto vlastitim rukama te poticalo njihov poduzetnički duh.