Grad Samobor

Samoborski proljetni sajam

Prvo zrake sunca odijevaju Samobor u novo ruho, zeleno, prirodno, bogato mirisima proljeća koji se isprepliću, a naš grad čine još poželjnijim i privlačnijim. Svu raskoš samoborskog proljeća predstavlja tada Samoborski proljetni sajam koji otkriva sve tajne bogate baštine i običaje našega kraja.

Već dugi niz godina u proljeće Sajam postaje pozornica na kojoj se izmjenjuju tradicija, obiteljska proizvodnja, kultura i bogata gastronomska ponuda. Svake godine nadopunjujemo ga novitetima koji će privući posjetitelje, no ostajemo vjerni tradiciji i njegovom karakteru.

Sajam privlači sve više gastronoma i gurmana koji uživaju u suhomesnatim proizvodima, medu, domaćim sokovima, samoborskoj salami, rakijama, likerima, i vinu, domaćim kolačima i pekarskim proizvodima, pekmezima i sirupima, neizostavnoj rudarskoj greblici, muštardi i bermetu. Svim posjetiteljima zanimljiv je iznova i sajam starih zanata gdje se izlažu medičarski i licitarski proizvodi i tradicijske igračke, potom sajam suvenira, knjiga, robnih marki i cvijeća.

Brojni gosti svojim proizvodima nadopunjuju ponudu Sajma te time stvaraju dodatan sadržaj koji rijetko koga ostavlja ravnodušnim.

Koliki je značaj Samoborskog proljetnog sajma za naš grad govori i činjenica da je Grad Samobor izlagače oslobodio naknada, kako bismo ih potaknuli na sudjelovanje i na taj način podržali promociju svega onoga čime se Samobor diči.

Od 2017. godine na Sajmu sudjeljuju i naši najmlađi iz škola i vrtića s područja našega grada - na malom trgiću pored pošte organizira se Dječji proljetni sajam. Tako razvijamo ljubav prema samoborskoj baštini već od malih nogu, no i učimo djecu da je najveća vrijednost stvoriti nešto vlastitim rukama, čime potičemo njihov poduzetnički duh. Samobor, kao grad prijatelj djece, našim mališanima daje slobodu i potiče njihovo stvaralaštvo, stvarajući mogućnosti u kojima će se oni bezbrižno igrati i uživati, upijajući kroz dječju radost i spontanost tradiciju svoga grada i običaje naših ljudi.

Samoborski proljetni sajam doživljaj je za svakog Samoborca, posjetitelja i turista, koji će ovdje pronaći nešto za sebe i kući ponijeti uspomenu na naš grad.

Doživite, okusite i upoznajte Samobor! Posjetite Samoborski proljetni sajam!