T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Događanja

Spektakl s više tisuća spačeka

Hrvatski 2 CV Citroën klub organizator je 23. Svjetskog susreta Spačeka, koji se u našem gradu održava od 30.7. do 4.8.

Spektakl s više tisuća spačeka

Još nas manje od mjeseca dana dijeli od velikog svjetskog spektakla, 23. susreta svih svjetskih spačekista kojemu će od 29. srpnja do 4. kolovoza domaćin biti naš grad, a organizator Hrvatski 2CV Citroen klub. Kako su na današnjoj press konferenciji na Etno farmi Mirnovec najavili predstavnici organizatora i Citroena Hrvatska, očekuje se dolazak i do 5 tisuća spačeka i oko 12 tisuća sudionika iz svih dijelova svijeta, od Hrvatske preko Maroka, pa sve do Čilea i Argentine, odnosno Australije i Novog Zelanda, koji će biti smješteni u posebno organiziranom kampu iza novog autobusnog kolodvora na prostoru od oko 200 tisuća četvornih metara sa svom potrebnom infrastrukturom.

Uvodno je o svemu govorila direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović, koja je potvrdila kako je ova manifestacija itekako turistički važna i za županiju, koja će zato pružiti i dodatnu logističku i financijsku podršku.

U dobru organizaciju ne sumnja ni gradonačelnik Grada Samobora Krešo Beljak, jer Grad je za ovo veliko događanje osigurao prostor i svu potrebnu infrastrukturu, a zahvalio je organizatorima i poželio doborodošlicu svima koji će tih dana boraviti u našem gradu.

Direktorica Turističke zajednice grada Samobora Martina Paladina naglasila je kako se ovim susretima Spačekista Samobor svrstava uz bok ostalim europskim i svjetskim turističkim destinacijama i gradovima koji su već bili domaćini.

Najmasovnije ovogodišnje okupljanje vozača Spačeka i ljubitelja Citroënovih vozila na kraju su u ime organizatora impresivnim brojkama predstavili predsjednik Hrvatskog 2 CV Citroën kluba Goran Skrbin i njegov zamjenik Darko Zornjak - u kampu iza samoborskog Autobusnog kolodvora smjestit će se oko 3000 vozila i više od 12 000 sudionika iz 30 zemalja svijeta, od Novog Zelanda, preko Obale Bjelokosti, do SAD-a i Kanade, ne računajući sve goste i znatiželjnike koji će tih dana posjetiti Samobor. Za sve njih organizirana su i brojna svakodnevna druga popratna događanja, i to za sve uzraste, a čiji raspored možete pratiti na internetskoj stranici kluba i društvenim mrežama.

Objavljeno: 02.07.2019.