T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo

ŠRC Vugrinščak

Iako se Samobor može pohvaliti blagom klimom, u sve toplijim ljetnim danima svako dodatno osvježenje je dobro došlo.

Početna
točka
Završna
točka

Danas je za sve Samoborce i goste grada rješenje u Samoborskom kupalištu na Vugrinščaku. Uz veliki bazen tu je i manji bazen za djecu, a uz prateći ugostiteljski objekt, u neposrednoj blizini nalazi se igralište za odbojku na pijesku i igralište za djecu.

Bazeni su 2019. godine obnovljeni, a upravljanje njima preuzela je gradska ustanova Sportski objekti Samobor. Tijekom ljeta je razdoblje od 10 do 14 sati namijenjeno besplatnom kupanju samoborske školske djece, dok su termini prije i nakon otvoreni za sve građane.

Inače, popularno samoborsko “hidropatično” kupalište otvoreno je 1889. godine i to zahvaljujući poznatoj samoborskoj snalažljivosti. Naime, godinu ranije stigla je “visoka uputa” iz Beča da se sva pričuvna sredstva Samoborske štedionice moraju poslati u Beč za potrebe proslave godišnjice vladanja Franje Josipa. No dioničari su odlučili kako će umjesto toga svoju “nepokolebljivu odanost caru” iskazati izgradnjom bazena na Vugrinščaku. Do 1906. godine kupalište je nadograđivano pa je zaživjelo kao “Hidropatički zavod za fizikalnu, hidroterapiju i elektroterapiju s kupeljima ugljičnom kiselinom, vrućim zrakom, parom i masažom” te su otvoreni prateći hotel i pansion sa 17 soba, današnja Lavica.

Radno vrijeme:
Ponedjeljak - petak:

10:00 - 14:00 za samoborske osnovnoškolce
07:00 - 09:00 za rekreativno plivanje
15:00 - 20:30 za građane

Subota, nedjelja, blagdani i praznici:
10:00 - 20:30 za građane
07:00 - 09:00 za rekreativno plivanje

Ulaznica za odrasle stoji 20 kuna, u jutarnjem terminu 10 kuna, djeca do 7 godina kupaju se besplatno uz pratnju odrasle osobe, a djeca od 7 do 18 godina izvan besplatnog termina plaćaju 10 kuna.