T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Događanja

The Blind Run

Sudjelujte u jedinstvenom događaju The Blind Run!

The Blind Run

Udruga Djeca za bolji svijet u sklopu obilježavanja svjetskog dana slijepih i slabovidnih osoba organizira jedinstveni humanitarni projekt "The Blind Run" u subotu, 30. listopada u 11 sati, na području bivše vojarne (Ulica Savke Dabčević Kučar).

Projekt je zamišljen kao utrka ili šetnja u kojoj sudjeluju slijepe i slabovidne osobe, ali i osobe koje nemaju problema s vidom. Osobe koje sudjeluju nastupaju u paru s drugom osobom. Ako se radi o dvije osobe koje nemaju problema s vidom jedna od njih će za vrijeme trajanja utrke imati pokrivene oči maskom za oči koju će dobiti na licu mjesta. Navedene osobe također su povezane vezicom koju će obje osobe (dakle i osoba koja vidi i osoba koja ne vidi) držati na krajevima kako bi se kvalitetnije kretali i snalazili u prostoru (što i je inače standard kod trčanja slijepih i slabovidnih osoba na svim natjecanjima).

Kotizacija za utrku se ne naplaćuje, no svako tko želi prilikom prijava i dobivanja vezica i maskice za oči može dati donaciju. Cjelokupni prihod koji se na taj način skupi ide za Hrvatski savez slijepih. Prijaviti se možete ovdje.

Dužina kruga je oko 800 metara i natjecateljski dio događaja trajat će 1 sat. Zbrajaju se krugovi koje su sudionici ostvarili za 1 sat. Za svaki ostvareni krug po jednom paru ostvaruje se određeni iznos koji se uplaćuju u Hrvatski savez slijepih. Suci koji prate utrku vode evidenciju o tome koliko je koji par istrčao ili prehodao krugova.

Za one koji ne budu sudjelovali u trčanju ili hodanju bit će organizirane razne igre.

Cijeli projekt je humanitarnog karaktera, pa je i sama utrka više simbolična.

Foto: www.englandathletics.org

Objavljeno: 19.10.2021.